Antena Căutare

Jucariile moderne pierd teren in fata celor retro, in preferintele copiilor

Duelul se poarta intre jucariile de la muzeu si cele de pe rafturile magazinelor de lux, iar verdictul este clar: copiii aleg legendele, abandonand jucariile cu baterii, multe lite si touchscreen. Cei mici pot admira jucariile retro la Muzeul de Istorie din Capitala.

Desi pare greu de crezut, jucariile "batrane" sunt ravnite de copiii de astazi si inca dau tonul in domeniu. Copiii de astazi ar da orice sa puna mana pe ele, dar sunt tinute inchise la muzeu.

Din pacate, legile sunt cele care au impus schimbarea la "fata" a jucariilor. “Dupa standardele Uniunii aceste jucarii n-ar mai putea fi comercializate din cauza faptului ca ele sunt din tabla, au unghiuri care ar putea rani copilul“, spune muzeograful Ionut Dragoiescu.

Jucariile moderne ii invata pe cei mici sa stoarca fructe la aparatul in miniatura sau cum poti sa devii coafeza. Piesa de rezistenta este alta: cuptorul cu microunde pentru micii bucatari. Peste cativa ani, si aceste jucarii vor "imbatrani" si vor ajunge tot la Muzeul de Istorie.

Unde esti, Prutene, Doamne? Ministerul Culturii REINOIESTE acreditarile. Pentru a le PRIMII....... Cele mai tari fotografii din aer: imagini impresionante, de la zeci de metri inaltime!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x