Antena Căutare

Kevin, japonezul cu accent de moldovean, prima oară la TV! Vorbește limba română impecabil și este olimpic la istorie: "Nu aș mai pleca din România"

Mihai Morar vorbește cu Kevin, japonezul care a venit în România după dezastrul de la Fukushima. Acesta a învățat limba română și a ajuns olimpic la istorie. Kevin vorbșete despre felul în care s-a adaptat la cultura din țara noastră

Kevin a plecat din Japonia împreună cu mama şi fratele său când avea 12 ani. Locuiau la câţiva kilometri de centrala nucleară de la Fukushima care a explodat în urma seismului de 9,0 pe scara Richter.

Au fost aduşi în satul Verşeşti, la sora mamei lor. Era pe atunci în clasa a VI-a și nici măcar nu știa unde este România pe hartă. Pentru că plecase în timpul anului școlar, aici a fost nevoit să repete clasa fără să știe niciun cuvânt în limba română.

Băiatul era în clasa a opta o revelație. Învățase singur româna și luase 9.50 la evaluarea națională. Era și olimpic la istorie. A intrat la un liceu de prestigiu din Bacău.

Explozia unei stele, așa cum n-ai mai văzut-o! Cum a surprins-o un fotograf amator... Patru NUME de copii au fost INTERZISE. Niciun părinte nu mai are voie să-și boteze bebelușul așa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x