O femeie pe nume Maribel Sotelo și membrii familiei sale au fost foarte încântați să achiziționeze un cățeluș de la un magazin din centrul Capitalei Lima. Cu timpul au descoperit că adorabilul animal era, de fapt o vulpe andină, potrivit Reuters.
Când familia din Peru a făcut cunoștință cu „micuțul câine”, l-au botezat Run Run.
La început Run Run s-a jucat cu câinii din vecinătate, iar apoi a început să aibă un comportament „ciudat” pentru un animal de companie.
„Cățelul” cumpărat de o familie din Peru era, de fapt, o vulpe
Pe măsură ce creștea, Run Run reușea să-i uimească pe stăpâni. Mai întâi a început să vâneze găinile și rațele vecinilor. Run Run a fost văzut de mai multe ori devorând astfel de păsări, spre îngrijorarea vecinilor.
Treptat și trăsăturile fizice de vulpe au ieșit în evidență: urechile au devenit proeminente, coada stufoasă, iar capul alungit.
„Am crezut că era un câine de rasă”, a spus Stoleo, precizând că fiul său a plătit 13 dolari pentru achiziționarea animalului de la un magazin mic din Lima.
La 6 luni de când a venit în această familie din Peru, animalul a fost văzut mâncând 3 porcușori de guinea. Atunci, Maribel Sotelo și-a dat seama că nu are de-a face cu un câine.
Ce spun specialiștii despre cazul vulpii vândute pe post de animal de companie
Walter Silva, veterinar şi specialist în animale sălbatice, a intervenit în acest caz și a precizat că numeroase animale sălbatie "traficanţi" din regiuni ale Amazoniei cum ar fi Loreto, Ucayali şi Madre de Dios, pentru a fi comercializate ilegal în Lima.
Citește și: Imagini amuzante cu vulpița vânător în plină acțiune. "Credeam că sare mai departe un pic”
„Traficul cu animale sălbatice aduce consecinţe grave. Multe animale sunt capturate din habitatul lor natural. Pentru acest lucru, „traficanții” ucid animalele adulte, iar puii sunt comercializaţi pe pieţe ilegale", a declarat specialistul. "În acest caz, o vulpe a fost cumpărată pe post de câine domestic", a completat acesta.
Citește și: O vulpe a furat aproape 100 de pantofi dintr-un cartier din Berlin
Totodată specialistul a precizaat că a întreprins 128 de intervenţii în anul 2021, până acum, pentru a confisca animalele sălbatice din Lima și pentru a le readuce în habitatul natural: „Comerţul ilegal cu animale este o infracţiune în Peru şi presupune pedepse cu închisoarea între trei şi cinci ani”.
Run Run a fugit de acasă de câteva zile, iar autoritățile specializate în domeniu au plecat în căutarea lui.
Recent, un alt caz cu o vulpe a făcut înconjurul Internetului. A fost vorba despre o vulpe care a intrat în mașina de spălat a unei femei care lăsase ușa deschisă.
Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer, 9 noiembrie 2021. Tradiții, obiceiuri și rugăciune puternică... Sarah Beaudet îi pârăște soțiilor pe bărbații însurați pe care îi găsește pe aplicațiile de dating. „Unii spun că sunt i...