Antena Căutare

O femeie care suferea de pierderi de memorie și stări de tristețe a fost operată pe creier. Ce au descoperit medicii

O femeie care suferea de pierderi de memorie și avea stări constante de tristețe a cerut ajutorul medicilor, care au luat decizia de a-i face un RMN. Pe rezultat au văzut o "leziune atipică" și au decis să o opereze. Ceu au scos însă din creierul femeii i-a stupefiat.

imagine cu medici in sala de operatie Galerie
O femeie care suferea de pierderi de memorie și stări de tristețe a fost operată pe creier. | shutterstock.com

Un parazit care trăiește de obicei șerpi și canguri, cunoscut sub numele de Ophidascaris robertsi, a fost identificat pentru prima dată viu, într-un organism uman. Acesta a fost extras din creierul unei femei de 64 de ani, în cadrul unei proceduri chirurgicale, potrivit unui raport publicat de medici australieni în The Guardian. Inițial, cadrele medicale au identificat o "leziune neobișnuită" prin rezonanță magnetică nucleară (RMN) în regiunea frontală a creierului pacientei, care prezenta simptome de pierdere a memoriei și depresie.

Citește și: O fetiță de 12 ani a sărbătorit ieșirea la pensie după ce a devenit milionară în urma activității de influencer. Cum a petrecut

Viermele a fost extras "viu şi zbătându-se" din creierul unei femeii, în timpul unei intervenţii chirurgicale

Se crede că femeia a fost infectată prin consumul de plante comestibile contaminate cu larvele parazitului, provenite din excrementele de șarpe.

"Acesta este primul caz uman de Ophidascaris descris oriunde în lume", a declarat doctorul Sanjaya Senanayake, specialist în boli infecţioase. "Din câte ştim, este, de asemenea, primul caz care implică creierul unei specii de mamifere, umane sau nu", a adăugat el.

Această descoperire a făcut obiectul unui articol în revista Emerging Infectious Diseases. "Nu este niciodată uşor sau dezirabil să fii prima persoană din lume care se îmbolnăveşte de ceva", a adăugat Dr. Senanayake, "Nu pot să exprim suficient de mult admiraţia noastră pentru această femeie, care a dat dovadă de răbdare şi curaj pe tot parcursul acestui proces", a spus medicul.

Potrivit doctorului Senanayake, este "probabil ca şi alte cazuri să fie identificate în viitor", citează News.ro.

Simptome comune: dureri abdominale şi diaree, urmate de o tuse uscată constantă, febră şi transpiraţii nocturne

Femeia de 64 de ani din sud-estul statului australian New South Wales, a fost internată pentru prima dată la spitalul local la sfârşitul lunii ianuarie 2021, după ce a suferit trei săptămâni de dureri abdominale şi diaree, urmate de o tuse uscată constantă, febră şi transpiraţii nocturne.

În 2022, simptomele ei au inclus, de asemenea, pierderi de memorie şi depresie, ceea ce a determinat medicii locali să o trimită la spitalul din Canberra. O scanare RMN a creierului ei a evidenţiat anomalii care necesitau o intervenţie chirurgicală.

Citește și: De ce mii de femei au ajuns să sărute și să pipăie o statuie din bronz. Nu o să-ți vină să crezi de ce fac acest lucru

Medicul a atras atenţia că pacienta ar trebui tratată pentru eventuale larve care ar fi putut invada şi alte părţi ale corpului ei, cum ar fi ficatul. Dar având în vedere că niciun pacient nu a mai fost tratat pentru un astfel de parazit înainte, trebuie avut grijă.

Unele medicamente, de exemplu, ar putea declanşa o inflamaţie pe măsură ce larvele mor. Inflamaţia poate fi dăunătoare pentru organe, cum ar fi creierul, aşa că trebuie să administreze şi medicamente pentru a contracara orice efecte secundare periculoase, noteză sursa citată mai sus.

Citește și: Eveniment rar! Un animal ciudat a fost surprins pe plaja din Eforie Nord | VIDEO. Ce este "vizitatorul" năstrușnic ce a surprins

Iluzie optică virală! Privește atent imaginea cu lebădă și descoperă unde se ascunde inima. Puțini sunt cei care reușesc... La 35 de ani ești deja "bătrână" pentru unii anajatori. Țara în care "floarea vârstei" la femei este...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x