Antena Căutare

De ce mii de femei au ajuns să sărute și să pipăie o statuie din bronz. Nu o să-ți vină să crezi de ce fac acest lucru

Această statuie de bronz din Franța este pipăită de mii de femei pe an. Ba mai mult, cupluri ating monumentul și îl sărută. N-o să-ți vină să crezi de ce fac acest lucru!

colaj foto cu statuia atinsa de femei in franta Galerie
Statuia din Franța pipăită de mii de femei. | Captură Video / Gettyimages.com

Statuia jurnalistului francez Victor Noir, care a fost asasinat de un nepot al împăratului Napoleon Bonaparte, este cea mai faimoasă statuie din cimitirul Père Lachaise din Paris, unde peste 3.000.000 de persoane o vizitează în fiecare an, majoritatea femei, pentru a-l săruta și a-l pipăi între picioare.

Statuia unui jurnalist francez din secolul al XIX-lea este erodată în unele zone după ce zeci de femei pun mâna pe ea. Statuia lui Victor Noir, celebră pentru o protuberanță în pantaloni, a fost atinsă de mii de femei de când a fost amplasată în cimitirul Pere Lachaise din Paris, în 1891.

Citește și: A gătit pui, dar carnea s-a transformat sub ochii ei, în cuptor. Formele care au îngrozit-o pe femeia care abia aștepta cina

De ce mii de femei au ajuns să sărute și să pipăie o statuie din bronz întinsă pe stradă. Se crede că există o superstiție, care le schimbă viața

Într-un ritual bizar, femeile îi sărută buzele, îi masează între picioare și pun o floare în mâna statuii, crezând că aceasta le va îmbunătăți relațiile și le va stimula fertilitatea.

Acest lucru se datorează credinței și superstiției că, dacă femeile se ating de "gura" și de "organanele genitale", vor fi fertile și vor putea avea mulți copii, precum și o viață sexuală fericită și își vor găsi un bun partener.

Deși nu se știe când sau cum a început valul de superstiții în jurul acestui monument, femei din întreaga lume vizitează statuia pentru a-l atinge. Se crede chiar că trebuie atins piciorul drept al lui Victor Noir pentru a avea un copil și piciorul stâng pentru a avea doi sau mai mulți copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Iluzia optică ce are substraturi ascunse. Ce vezi în imagine? Testul care pe mulți îi înfricoșează

Monumentul descris de publicația DailyMail ca fiind "bine dotat" a fost sculptat de artistul francez Jules Dalou și amplasat în cel mai mare cimitir din capitala franceză.

Un gard a fost construit în jurul statuii în 2004, după ce autoritățile s-au îngrijorat că aceasta își pierde din finețe.

Cu toate acestea, în urma protestelor, balustradele au fost demontate la scurt timp, ceea ce înseamnă că oamenii au avut din nou libertatea de a se apropia de monument și de a-l atinge.

Noir, al cărui nume real era Yvan Salman, a fost ucis de Pierre Bonaparte, un strănepot al împăratului Napoleon, în 1870, după ce a fost provocat la duel.

Bonaparte s-a înfuriat după ce ziarul lui Noir, La Marseillaise, a susținut un alt ziar, La Revanche, după ce acesta a publicat o critică la adresa împăratului Napoleon.

Pierre Bonaparte a acuzat personalul de la La Marseillaise și La Revanche că sunt trădători și i-a provocat la duel.

Noir și colegul său jurnalist Ulrich de Fonvielle au mers să se întâlnească cu prințul în numele ziarului, dar acesta a refuzat provocarea, spunând că dorea să se lupte doar cu nobilul Victor Henri Rochefort, care deținea ziarul, dar nu și cu "servitorii" săi, potrivit surse citate mai sus.

Citește și: Planta miraculoasă, elixirul sănătății, stocată alături de aur în comorile imperiale, în Grecia Antică, a fost redescoperită

Test de inteligență rapid. Privește poza și descoperă cine este soțul femeii, de fapt. Iată răspunsul... Cât costă o noapte de cazare în hotelul-cartof, care are o singură cameră. Imagini din interiorul său...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x