Antena Căutare

O italiancă a absolvit liceul la 90 de ani. Cum și-a îndeplinit visul și s-a angajat

O nonagenară din Italia demonstrează că întotdeauna este mai bine mai târziu decât niciodată. Femeia a obținut diploma de liceu, ca mai apoi să-și îndeplinească visul de o viață.

colaj imelda starnini, femeia de 90 de ani care a absolvit liceul la această vârstă, în bancă dând interviu pentru radio, în bancă alături de colegii ei și alături de profesori
Imelda Starnini a obținut diploma de liceu la 90 de ani | Youtube

Imelda Starnini este originară din Citta di Castello, oraș din regiunea Umbria. Ea și-a obținut diploma de liceu în luna iulie a acestui an, la vârsta de 90 de ani.

Cum și-a îndeplinit visul la 90 de ani

Potrivit adevărul.ro, Imelda Starnini a fost invitată de onoare la deschiderea noului an școlar.
Aceasta a devenit profesor onorific pentru o zi, reușind astfel să-și trăiască un vis din tinerețe. Cel care a invitat-o să sune clopoțelul cu ocazia începutului noului an școlar a fost primarul.

„Am încununat un alt vis al meu”, a declarat Imelda Starnini după ce a deschis anul şcolar într-o instituţie de învăţământ din Citta di Castello.

Citește și: Cât este bursa pentru elevele gravide în anul școlar 2023-2024 și ce schimbări se aplică pentru celelalte tipuri de burse

Ce spun profesorii de eleva de 90 de ani

Personalul instituției este mândru de femeia care, în ciuda vârstei înaintate, a avut curajul de a-și îndeplini visul, de a studia pentru a trece examenele, care de cele mai multe ori sunt numite „examenele maturității”.

Una dintre profesoarele acesteia spune despre eleva sa că este cu adevărat un model, atât pentru adulți, cât și pentru cei tineri. Este o dovadă a curajului, a încrederii că un vis poate fi îdeplinit la orice vârstă.

„Sunt foarte încântată. Îmi place școala”, declară Imelda pentru Umbria Radio InBlu. Pe tot parcursul interviului femeia are un zâmbet cald și ochii plini de entuziasm.

Citește și: Antonia și Alex Velea, criticați pentru cum au ales să își îmbrace băieții în prima lor zi de școală. Ce ținute au ales pentru ei

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imelda s-a integrat printre colegi și a fost acceptată cu entuziasm. Ea este de-a dreptul un exemplu pentru tinerii care i-au urmărit progresul. Bătrâna nu a fost discriminată ori batjocorită pentru că a ales să-și urmeze visul, ci din contră. Atât colegii de clasă, cât și profesorii au fost inspirați de povestea de viață a femeii.

Citește și: Dezbaterea stârnită de o învățătoare la început de an școlar. Ce spune despre practica de a oferi cadouri elevilor

Imelda Starnini a ajuns să-și trăiască visul datorită curajului și hotărârii sale. Aceasta nu a dat înapoi indiferent de greutățile pe care le-a întâmpinat. Deși mulți tineri consideră școala un obstacol în viață, răpindu-le ani din tinerețe, aceasta îi îndeamnă să studieze și să se bucure de mediul academic prin intermediul căruia își pot îndeplini orice vis.

Aceasta a făcut-o cu succes la 90 de ani. Presa italiană, dar și internațională, a rămas uluită de realizările femeii. Imelda Starnini este dovada vie că niciodată nu este prea târziu să îți îndeplinești visurile, indiferent de natura acestora. Cu puțin curaj și determinare, se pot muta munții din loc.

Citește și: Cel mai bătrân om modern din lume a fost „readus la viață”. Cum arăta fața femeii care a trăit lângă România, acum mii de ani

De asemenea, Imelda a întâmpinat în drumul ei prin sistemul educațional italian oameni care au avut încredere la rândul lor în realizarea visului nonagenarei. Aceștia au susținut-o cu un entuziasm egal cu al femeii pe tot parcursul procesului.

Cum poți păstra un loc liber lângă tine în avion. Un bărbat a folosit deja acest truc și pare că a funcționat... Și-a cumpărat un bilet greșit la Loto, dar care i-a adus, de fapt, premiul cel mare. Suma uriașă pe care a încasat-o un ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x