Antena Căutare

Observator Special: O octogenara din Bucuresti, campioana mondiala la alergat!

Sunt oameni care, odata iesiti la pensie, nu-si doresc decat un lucru: sa se trezeasca la ce ora vor, sa faca doar ce vor si sa doarma cat mai mult! Altii nu accepta sa se transforme in niste sedentari care sa se planga permanent ca au probleme cu genunchii, cu umerii, cu spatele si asa mai departe. In consecinta, se straduiesc sa fie cat mai activi si, de ce nu, chiar sa stabileasca performante. Este cazul unei venerabile doamne din Bucuresti, care, dupa iesirea la pensie, a reusit sa devina campioana mondiala si europeana la mars... de 11 ori!

La competitia de alergat pe tocuri de pe Matasari au participat zeci de oameni in scop caritabil. Dar niciunul nu ne-a atras atentia mai mult decat doamna Elena Pagu, veterana concursului.

"Modul meu de lucru a avut foarte mare tangenta cu sportul, cu miscarea. Cand am iesit la pensie, m-am asezat in fotoliu si gata! Si m-am simtit inutila. Am facut un fel de sindrom depresiv. Si atunci am inceput sa alerg", spune Elena Pagu.

Asadar, la 87 de ani, doamna Pagu se poate declara oricum, dar nu sedentara. A refuzat sa fie doar una dintre pensionarele Romaniei, asa ca a decis sa participe la toate concursurile posibile.

"Intamplarea a facut ca m-am mutat in Bucuresti, si aici a fost un grup de sportivi varstnici. A inceput o activitate mai intensa, cu concursuri in tara, cu concursuri mai peste hotare", povesteste campioana.

Pasiunea pentru miscare a purtat-o prin toata lumea. Elena Pagu a devenit campioana mondiala de sase ori si europeana de cinci ori.

Femeia se antreneaza zilnic. Sportiva octogenara sustine ca doar antrenamentele o tin pe linia de plutire.

Asadar, o viata activa este ingredientul cheie pentru o sanatate, iar doamna Elena Pagu este un adevarat exemplu de urmat.

Oracolul de la Vrancioaia! O broasca testoasa ar fi prezis cu doua zile inainte cutremurul de duminica!... Horoscopul general, cu Anca Martin: "Racii si Capricornii sunt pusi pe sotii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x