Antena Căutare

Moment istoric în România! O reuniune pe care Regele Mihai I nu și-ar fi dorit-o va avea loc

Regele Carol al II-lea va fi reînhumat, rămășițele sale urmând să fie mutate de la Capela unde este depus de 16 ani, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul său, regele Mihai I, și de regina Ana.

Regele Carol al II-lea va fi reînhumat, rămășițele sale urmând să fie mutate de la Capela unde este depus de 16 ani, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul său, regele Mihai I, și de regina Ana.

Sicriul cu rămăşiţele regelui Carol al II-lea se găseşte în prezent într-o criptă special amenajată în curtea mănăstirii Curtea de Argeş, aduse în februarie 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde acesta a fost înhumat în 1953.

Ceremonia religioasă va avea loc la Curtea de Argeș pe 9 martie, la 66 de ani de la moartea Regelui Carol al II-lea, care a decedat la 4 aprilie 1953. La ceremonie vor fi prezenți principele Radu şi principesa Margareta.

Vor fi oficiate două slujbe, una în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde au fost înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand, şi apoi o altă ceremonie, în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana.

Familia Regală a României intenţionează să aducă în necropolă şi osemintele Reginei-Mamă Elena de Elveţia, dar şi pe cele ale Principelui Mircea.

Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul Rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. A avut parte de funeralii regale pentru că se înrudea cu regii Portugaliei şi abia în 2003 a fost repatriat în România. În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele reginei Elena din Elveţia şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran.

Inedit! O bunicuță excentrică are parte de o petrecere originală la petrecerea de 100 de ani. 2 stripperi îndrăzneți o î... Un tânăr a dat 10 bani pe un cuțit, dar apoi a trăit un adevărat șoc! Ce a descoperit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x