Antena Căutare

O sferă imensă a pus oamenii pe jar. Cine ar fi putut face AȘA CEVA?

Descoperită într-o pădure din apropierea oraşului Zavidovici, la câţiva kilometri de Sarajevo, ar putea fi cea mai mare sferă sculptată vreodată de om, conform arheologului bosniac Semir Osmanagic.

Descoperită într-o pădure din apropierea oraşului Zavidovici, la câţiva kilometri de Sarajevo, aceasta ar putea fi cea mai mare sferă sculptată vreodată de om, conform arheologului bosniac Semir Osmanagic.

Are o greutate de aproximaiv 35 de tone şi un conţinut foarte mare din fier. Curioși din fire, sute de turişti din lumea întreagă au mers să o vadă, la aflarea veștii.

Se pare că încă nu s-a stabilit proveniența acesteia. Arheologii cred că imensa sferă atestă existenţa unei civilizaţii avansate, care ar fi trăit în urmă cu 1.500 de ani.

În secolul al XX - lea, regiunea ar fi fost presărată cu astfel de sfere, însă multe au fost distruse în anii ’70. Circulau diverse zvonuri, potrivit cărora în interiroul lor se ascundeau bogății de aur.

Oamenii care ne fac să dam “like” și “share” publicității de pe internet vin, în 9 și 10 iunie, la București... Blugii "skinny", un mare pericol! O femeie a paralizat: "A reușit să se târască la drum și să oprească un...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x