Antena Căutare

Povestea satului din România în care ultimul copil a venit pe lume înainte de '89. Îți poți cumpăra o casă în acest paradis cu doar 2.000 de lei

România are multe locuri de poveste, iar unul dintre acestea este Gherdealul, satul cu doar șapte suflete, aflat în Sibiu, la limita cu județul Brașov .

România are multe locuri de poveste, iar unul dintre acestea este Gherdealul, satul cu doar șapte suflete, aflat în Sibiu, la limita cu județul Brașov .

În ciuda faptului că are un peisaj aparte, iar aerul e unul curat, în 2016 în Gherghedeal mai trăiesc doar șapte oameni, deși pe vremuri erau 112 familii, dacă e să te iei după numărul de case este un loc rupt de lume, în care tranzacțiile imobiliare s-au făcut și încă se fac pe mai nimic.

Ultimul şi cel mai trist capitol din istoria localităţii Gherdeal părea că începe să se scrie la începutul anilor '90. Ultimul copil s-a născut acolo în 1988.

O casă costă în Gherghedeal cât un salariu mediu, dar proprietarii sunt dificil de găsit. Cei care mai trăiesc în cătun au mărit prețul, vor chiar și 2.000 de lei pe o locuință, o sumă de altfel modică.

Casele se vând ieftin. “Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul.”, spune o femeie despre satul în care locuieşte, citată de oradesibiu.ro.

Trebuie să faci acest TEST! Alege un PUNCT, ca să vezi cât te ţin nervii... Măsura luată de celebrul muzeu al figurilor de ceară, Madame Tussauds, după ce presa a anunțat divorțuul anului, dintre ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x