Antena Căutare

Ray Manzarek, claparul trupei The Doors, s-a stins din viata la varsta de 74 de ani

Ray Manzarek, membru fondator si clapar al legendarei trupe The Doors, a decedat luni, la varsta de 74 de ani. Artistul suferea de cancer.

Ray Manzarek s-a stins ln clinica Rosenheim din Germania. Familia i-a fost alaturi, scrie BBC.

In 1965, Ray l-a cunoscut pe Jim Morrison in Los Angeles. Atunci, cei doi au decis sa infiinteze formatia The Doors, cooptandu-i pe tobosarul John Densmore si chitaristul Robby Krieger. In scurt timp, Manzarek a devenit unul dintre cei mai cunoscuti clapari din lume, impunand un stil unic, piese precum "Light My Fire", "The End", "Break On Through To The Other Side" sau "Riders On The Storm" devenind hituri.

The Doors au vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, fiecare material discografic in parte clasandu-se pe locul 1 in SUA, in topul vanzarilor, si fiind premiat cu discul de aur si de platina.

Dupa moartea lui Jim Morrison, in 1971, Manzarek, Densmore si Krieger au continuat sa cante pana in 1973, cand formatia s-a destramat.

Ray a format un nou grup, Nite City, in 1977, si Manzarek-Krieger, din 2001, continuand sa cante celebrele piese ale formatiei The Doors.

In 1998, Manzarek si-a publicat memoriile in volumul intitulat "Light My Fire: My Life with The Doors".

Krieger, care a continuat sa cante alaturi de el in ultimii ani de viata, a declarat ca este "profund intristat" de vestea mortii sale.

"Sunt fericit ca am avut ocazia sa cant piesele The Doors alaturi de el, in ultimii ani. Ray a facut parte din viata mea si ii voi simti lipsa", a declarat Krieger.

Sursa: BBC

FOTO: Hepta

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 21 mai!... INEDIT! O tanara a fost ceruta casatorie in timp ce facea scufundari in ocean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x