Antena Căutare

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

Corpul uman e plin de mistere ce încă nu au fost explicate, dar poate că cel mai mare dintre acestea a fost și rămâne creierul. Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce uneori te simți luat prin surprindere sau ești confuz?

Corpul uman e plin de mistere ce încă nu au fost explicate, dar poate că cel mai mare dintre acestea a fost și rămâne creierul. Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce uneori te simți ca și când „ai eroare” și nu înțelegi un lucru sau o situație?

Un studiu pe acest subiect a găsit răspunsul la această întrebare, iar lucrurile sunt cu adevărat surprinzătoare.

Când creierul omului primeşte o informaţie neaşteptată eliberează dopamină pentru a se obişnui cu schimbarea şi a actualiza astfel informaţia, potrivit unui studiu publicat luni de revista ştiinţifică Nature.

Studiul, realizat de Universitatea din Northwestern (SUA), arată că atunci când creierul nostru primeşte o informaţie diferită celei primite în mod obişnuit survine un fel de eroare.

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

"Acest lucru se întâmplă constant în vieţile noastre", a declarat Thorsten Kahnt, profesor de neurologie la Northwestern şi participant la studiu.

Un exemplu, a povestit Kahnt în acest sens, a fost când un prieten al său, care avea părul lung şi creţ, a apărut la un moment dat în faţa lui, ras în cap.

"Creierul meu a procesat acest lucru ca pe o eroare. Este atunci când cortexul orbitofrontal al creierului actualizează informaţia, astfel ştii la ce să te aştepţi mâine", a spus profesorul.

Simți că „ți-a dat cu eroare”? Ce se întâmplă de fapt în corpul tău

Kahnt a subliniat că aceste erori sunt legate de dopamină, deoarece potrivit lui, acest neurotransmiţător este eliberat când cortexul orbitofrontal actualizează informaţia.

Pentru a dezvolta acest studiu, cercetătorii au prezentat diferite feluri de mâncare unui grup de subiecţi înfometaţi.

Mai întâi i-au obişnuit cu tipul de miros, de exemplu cel de cartof, pentru ca apoi să schimbe mirosul acestui aliment cu un altul, de exemplu, de caramel, potrivit Agerpres.

Când i-a fost prezentat unui participant la studiu un cartof cu miros de caramel, activitatea cerebrală a subiectului s-a accelerat considerabil.

Primii oameni mutanți au fost găsiți! Ce puteri au și unde trăiesc... După ce a aflat că soţul o înșeală, o femeia a văzut roșu în fața ochilor și i-a scris amantei pe pagina de Facebook: ”Î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x