Antena Căutare

Un asteroid, aflat intre Marte si Jupiter, a fost botezat Romania

Un asteroid care are un diametru de aproximativ 3 kilometri, se afla intre planetele Marte si Jupiter si poate fi observat doar cu un telescop special a primit zilele trecute numele de Romania.

Numele asteroidului a fost propus de catre doi oameni de stiinta, romanul Mirel Barlan, de la Observatorul din Paris, si americanul Richard Binzel, de la institutul din Massachusetts.

"Este un lucru extraordinar ca UAI a acceptat denumirea Romania pentru asteroidul cu numarul 7986. Romania a fost unul dintre membrii fondatori ai UAI, iar romanii isi pot intoarce acum ochii spre cer gandindu-se ca o mica Romanie se afla pe bolta cereasca. Sper ca astronomia si studiul spatiului sa capete dimensiuni importante in cercetarea romaneasca", a declarat Mirel Birlan.

Inainte sa se cheme Romania, asteroidul avea o denumire mult mai neprietenoasa, 1981 EG15, fiind descoperit in 1981 de catre un astronom de la Observatorul Siding Spring.

VIDEO! Horoscop 22 mai: Vezi ce-ti rezerva astrele!... Un schelet de Tyrannosaurus, vandut cu 1,05 milioane de dolari, naste controverse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x