Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței

Pe 23 noiembrie 2023, Google Doodle a marcat Ziua Recunoștinței, o sărbătoare națională în America de Nord. Descoperă detalii inedite despre acest eveniment!

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței
Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței | Captură Google

Pe 23 noiembrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special unei zile cu semnificație. Mai precis, an de an, în cele mai multe state din America se celebrează Ziua Recunoștinței.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței

Ziua recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional, lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se celebrează în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada), fiind o sărbătoare a familiei.

În Statele Unite, majoritatea firmelor (excepție fac magazinele mici) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu „Thanksgiving”, pentru a permite angajaților să se reunească cu familia.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează, de obicei, fanfare școlare. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt: curcanul umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, piure de cartofi, porumb copt și plăcinta cu dovleac.

În Canada, Ziua Recunonștinței se sărbătorește în a doua zi de luni din octombrie și vine tot ca o mulțumire pentru recolta bogată din acel an.

Rădăcinile sărbătorii din Canada diferă de ale celei din SUA. Se spune că exploratorul englez, Martin Frobisher, încerca să găsească o cale spre Orient. Și pentru că nu a reușit, s-a stabilit în Canada. În anul 1578, el a ținut o ceremonie, în regiunea care astăzi poartă numele de provincia Terranova și Labrador, spre a aduce mulțumiri Cerurilor pentru faptul că a supraviețuit unei călătorii atât de lungi. De atunci, și alți coloniști sosiți ulterior au continuat tradiția începută de el.

Citește și: Google Doodle 21 noiembrie 2023 aniversează zilele de naștere a artistei Tomie Ohtake și a medicului chirurg Victor Chang

Iluzie optică virală! Poți să găsești bufnița din imagine? Pasărea nu este deloc ascunsă. Unde se află aceasta, de fapt... O româncă face senzație în Marea Britanie după ce a ales să devină șofer de TIR. Cine e și cum arată Loredana Zainea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x