Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului

Pe 22 noiembrie 2023, Google Doodle a marcat 80 de ani de când Libanul și-a câștigat autonomia. Descoperă detalii inedite despre această dată istorică!

Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului
Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului | Captură Google

Pe 22 noiembrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special unei zile la fel de importante pentru istoria Libanului! Mai precis, la această dată, în anul 1943, țara și-a câștigat independența față de forțele de ocupație ale Franței.

Citește și: Google Doodle 21 noiembrie 2023 aniversează zilele de naștere a artistei Tomie Ohtake și a medicului chirurg Victor Chang

Un doodle special de la Google marchează 80 de ani de când Libanul și-a câștigat independența

Cele mai multe țări au recunoscut independența Libanului în anul 1941. Însă, abia în anul 1943 liderii libanezi aleși au modificat Constituția pentru a pune capăt mandatului francez.

Acest lucru a dus la arestarea oficialilor libanezi de la Castelul Rashaya și a unificat națiunea împotriva francezilor.

De Ziua Independenței Libanului, Castelul, cunoscut și sub numele de Cetatea Independenței, devine cel mai populat loc. Oamenii vin să viziteze monumentul național pentru a comemora greutățile pe care strămoșii lor le-au îndurat pe drumul către libertate.

Alte activități care au loc cu prilejul acestei zile speciale includ participarea la parade, discursuri, precum și înfruptarea din mâncăruri tradiționale, cum ar fi tabouleh și kebbeh. În școli, copiii realizează coronițe din cedru, specia de arbore care reprezintă emblema națională a Libanului.

Citește și: Un doodle special de la Google aniversează Ziua Independenței din Cambodia

„Festivalul Urâților”, ediția 2023. Cum arată câștigătorul și deținătorul coroanei de anul acesta... Ce este dieta 80/20 și cum a reușit o tânără să slăbească mâncând ce îi place. De șapte ani se menține la aceeași greuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x