Antena Căutare

Un studiu alertează Planeta! Stai în București sau în alt oraș mare? E ÎNFIORĂTOR ce se întâmplă cu oasele locuitorilor din orașele poluate

Stai în București sau în alt oraș mare? Nivelul de poluare atinge cote alarmante în România, susțin specialiștii, nu doar din pricina traficului, dar și a prafului și a altor factori. 

Stai în București sau în alt oraș mare? Nivelul de poluare atinge cote alarmante în România, susțin specialiștii, nu doar din pricina traficului, dar și a prafului și a altor factori.

În ceea ce priveşte situaţia oraşelor mari din Europa, pe poziţia a patra în topul celor mai poluate capitale se găseşte Bucureştiul, întrecut doar de Istanbul, Varşovia şi Budapesta.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii americani și publicat pe thelancet.com relevă faptul că traiul de zi cu zi într-un oraș poluat favorizează riscul de apariție a bolilor de oase, acestea devenind mult mai fragile, lucru ce poate da naștere oricând unor ”fracturi devastatoare”.

Studiul a fost realizat pe un eșantion uriaș, de nouă milioane de persoane și a analizat legătura directă între emisiile automobilelor și scăderea densității osoase.

"Decenii de cercetare atentă au documentat riscurile de sănătate legate de aerul poluat, de la bolile cardiovasculare și respiratorii, cancer, dificultăți cognitive, și până la recenta constatare – osteoporoza", explică Dr. Andrea Baccarelli, unul dintre autorii studiului.

Berbecii așteaptă de mult timp o zi ca asta: Persoana iubită îi va surpride până la lacrimi! Horoscopul de sâmbătă... Un bărbat a decis să divorțeze după ce a observat un detaliu scandalos în fotografia soției. Tu îți dai seama ce este în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x