Antena Căutare

Vor găsi ursuleții din „cea mai tristă grădină zoologică din lume” bucuria în România? Ce crede Brigitte Bardot

Fundatia lui Brigite Bardot vrea sa aduca in Romania niste ursi de la o gradina zoologica abandonata de un oligarh din Armenia

Fundatia lui Brigite Bardot vrea sa aduca in Romania niste ursi de la o gradina zoologica abandonata de un oligarh din Armenia.

ParisMatch zice ca fundatia lui Brigite Bardot vrea sa aduca in Romania niste ursi de la o gradina zoologica abandonata de un oligarh din Armenia. Ursii ar putea fi adusi in martie la sanctuarul din România, dup ce vor fi soluționate chestiunile legate de acte și transport.

Doi urşi cu vârstele între 4 şi 6 ani, subnutriţi şi ţinuţi în condiţii groaznice în Armenia, vor ajunge, la sfîrşitul lunii martie, la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti, judeţul Braşov, în prezent aceştia fiind îngrijiţi la o grădină zoologică din Erevan, scrie www.monitorulexpres.ro.
Potrivit preşedintei Asociaţiei Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, în prezent se fac demersuri pentru aducerea în România, la Rezervaţia de urşi „Libearty“ Zărneşti, a doi urşi ţinuţi în condiţii groaznice şi ilegale de un privat din Armenia.


„Este vorba de doi ursuleţi chinuiţi, Masha şi Misha, cu vîrste între 4 şi 6 ani, pe care vrem să-i aducem din Armenia. Ursuleţii sînt foarte slăbiţi, au aproximativ 40 de kilograme, cînd la vîrsta lor ar fi trebuit să aibă cel puţin 50 kilograme. Se află între-o stare groaznică. Am văzut mulţi urşi ţinuţi în condiţii groaznice, dar parcă aşa rău n-am văzut niciodată... Au fost ţinuţi captivi de un privat, alături de cîţiva lei, iar omul respectiv a plecat şi i-a lăsat vraişte, nehrăniţi o bună bucată de timp. Deocamdată au fost luaţi şi duşi la grăzina zoo din Erevan (capitala Armeniei – n.r.) unde sînt îngrijiţi şi hrăniţi cum trebuie“, a spus Lapis.
Preşedinta Asociaţiei a mai spus că speră ca urşii să fi
e aduşi în România la sfîrşitul lunii martie,de oarece în prezent nu pot fi transportaţi cu avionul.

Și renumita actriță Brigitte Bardot vrea ca ursuleții să ajungă într-un loc mai bun.

În Sanctuarul de urşi de la Zărneşti, care a fost înfiinţat în urmă cu zece ani, se întinde pe o suprafaţă de 70 de hectare şi mai poate găzdui încă aproximativ 20 de animale.
Rezervaţia de urşi "Libearty" adăposteşte în prezent 82 de urşi aduşi din captivitate, care erau ţinuţi în condiţii improprii la restaurante, benzinării, hoteluri sau chiar mănăstiri.

Care mai este viața românului care a înviat din morți. „Lazărul Olteniei” s-a ridicat atunci din coşciug. Preotul a leși... Două tinere din România au făcut 35.000 de lei din scrisul de mână!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x