Antena Căutare

Motiv de sarbatoare pentru reprezentantii sexului masculin! 19 noiembrie: Ziua Internationala a Barbatului

Barbatii care s-au tot plans ca n-au la fel de multe zile de sarbatoare ca femeile probabil ca n-au luat-o in calcul si pe cea de astazi. Pe 19 noiembrie e ziua internationala a barbatilor. O sarbatoare marcata in 60 de tari si care anul acesta are rolul sa le transmita domnilor un mare adevar: nu stiu sa aiba grija de ei.

"La multi ani si multa sanatate!" ar fi urarea cea mai potrivita pentru domni, daca ne uitam pe statisticile internationale care arata ca barbatii nu stiu sa aiba grija de ei.

Vlad e maestru la teorie. Cu practica sta mai greu. Sacoul si camasa ii ascund burta, merge la sala doar din cand in cand si, ce-i drept, de doua ori pe an se duce la spital sa-si faca analizele. Cei mai multi dintre domni nu fac nici atat. Alcoolul si shaorma sunt pe lista de prioritati. Ca urmare, 58% dintre barbati sunt supraponderali.

Analizele Organizatiei Mondiale a Sanatatii demonstreaza ca rata mortalitatii barbatilor determinata de bolile ficatului este dubla fata de femei. Tot analizele internationale arata ca barbatii au un risc mai mare de a muri de cancer decat femeile. Mai mult, numarul barbatilor fumatori sau fosti fumatori il depaseste pe cel al doamnelor.

Si studiile antropologice arata ca barbati sunt din ce in ce mai mici ce statura, mai grasi si cu chelie. Din punct de vedere emotional, ei nu sunt la fel de deschisi ca femeile, nu comunica, nu spun ce simt.

Asa ca anul acesta, de Ziua Internationala a Barbatilor, specialistii le recomada sa aiba grija de sanatatea lor exact cum au grija de masinile pe care le conduc.

FOTO: Hepta

Liceeni de lux: Balul bobocilor costa cat un salariu mediu pe economie!... Craciunul vienez s-a mutat la Bucuresti, in Centrul Vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x