Antena Căutare

Cine e soția lui Shinzo Abe, premierul asasinat când ținea un discurs. Politicianul i-a lăsat o avere colosală

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier japonez, a fost asasinat vineri, 8 iulie. El a lăsat în urmă o soție îndurerată și o avere spectaculoasă, care va ajunge la văduva sa, Akie Shinzo, deoarece politicianul nu are alți moștenitori.

colaj de imagini cu shinzo abe si sotia sa akie Galerie
Shinzo Abe, cel mai longeviv premier japonez, a fost asasinat vineri, 8 iulie. El a lăsat în urmă o soție îndurerată și o avere spectaculoasă, care va ajunge la văduva sa, Akie Shinzo, deoarece politicianul nu are alți moștenitori. | Profimediaimages.ro

Shinzo Abe este cunoscut ca fiind cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei. Lider al Partidului Liberal Democrat din Japonia, el a servit ca prim-ministru între 2006 și 2007 și apoi din nou între anii 2012 și 2020.

Cine l-ar fi ucis pe fostul premier japonez Shinzo Abe

Fostul prim-ministru al Japoniei Shinzo Abe a fost asasinat prin împușcare, în dimineața zilei de 8 iulie. Potrivit postului japonez NHK, acesta a fost dus de urgență la spital după ce s-a prăbușit, plin de sânge, pe stradă.

Înregistrările îl arată pe Abe în timp ce cade și agenții de securitate aleargă spre el, după ce s-a auzit o împușcătură. Un oficial a declarat că Abe a ajuns la spital cu stop cardiac și medicii nu au putut face nimic pentru el.

La scurt timp, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat. Tetsuya Yamagami a spus poliției că era nemulțumit de Abe, așa că a vrut să-l omoare. Oameni din întreaga lume și-au exprimat șocul în legătură cu moartea subită a fostului premier al Japoniei.

În urma lui, Shinzo Abe o lasă pe soția sa, Akie, cu care nu a avut copii. Iată cine e femeia.

Citește și: Cine e și în ce controverse politice a fost implicat Shinzo Abe, fostul premier japonez împușcat mortal la un eveniment electoral

Cine e Akie, soția lui Shinzo Abe

Soția lui Shinzo Abe, Akie, este cunoscută datorită jobului ei de DJ la radio. Tatăl ei este fostul președinte al uneia dintre cele mai mari companii de cofetărie din Japonia, Morinaga & Co.

Akie a studiat la Sacred Heart School din Tokyo și a absolvit Sacred Heart Professional Training College. După ce și-a finalizat studiile, văduva lui Shizo Abe a lucrat apoi pentru Dentsu - o companie internațională de publicitate și relații publice. Este vorba despre cea mai mare agenție de publicitate din Japonia și a cincea la nivel internațional.

În 1987, femeia s-a căsătorit cu Shinzo Abe și în anii 1990 a început să lucreze ca prezentatoare radio în orașul natal al soțului ei, Shimonoseki. Ea este cunoscută de ascultătorii ei drept Akky.

După ce soțul lui Abe și-a încheiat primul mandat ca prim-ministru, ea a deschis un izakaya, un bar japonez care servește alcool și gustări.

În 2011, Abe a obținut o diplomă de master de la Universitatea Rikkyo în Studii de Design.

Akie Abe este cunoscută pentru că este un susținător al comunității LGBTQIA+ și, în 2014, a participat la o paradă gay pentru a-și arăta sprijinul față de comunitate.

Cuplul nu are copii și se știe că dacă au apelat la tratamente de fertilitate pentru a își mări familia.

Ce avere a lăsat în urmă premierul japonez Shinzo Abe

Shinzo Abe provenea dintr-o familie politică. Bunicul său, Nobusuke Kishi, a fost prim-ministru (1957-60), în timp ce tatăl său, Shintaro Abe, a fost ministru de externe (1982-86).

Deși există puține informații legate de averea lui Shinzo Abe, se crede că acesta a lăsat în urmă aproximativ 10 milioane de dolari. Cea mai mare parte din acești bani provin din salariile sale. Se spune că avea un salariu mediu lunar ce depășea 70.000 de dolari și un venit anual de peste 1 milion de dolari.

În al doilea mandat care a început în 2012, Abe a fost ales datorită capacității sale de a redresa economia națională, care a suferit în timpul administrațiilor anterioare. El a introdus politicile administrației publice cunoscute sub numele de „Abenomics”. Este unul dintre lucrurile care i-au atras iubirea poporului japonez.

Cine e și în ce controverse politice a fost implicat Shinzo Abe, fostul premier japonez împușcat mortal la un eveniment ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x