Antena Căutare

Noii deputati si senatori, intre balbe si emotii

Noii deputati si senatori sunt parlamentari cu acte-n regula. Cum era de asteptat, bobocii au avut emotii si si-au gasit cu greu cuvintele. Multi au dovedit ca nu prea cunosc procedurile parlamentare si nici legile care le definesc mandatul.

Intrebat care e diferenta dintre motiunea de cenzura si motiunea simpla, Nicole Marin, proaspat ales senator, s-a cam balbait.

"O intrebare buna la care nu va pot raspunde! Dar am, am demnitatea, inca o data recunosc, ca nu le cunosc pe toate", a raspuns acesta.

Sa fii senator e treaba grea, mai ales la primul mandat. Parlament mare, sali multe si legi intortocheate.

"Sunt lucruri si termeni juridici pe care pana acum n-am avut ocazia sa ma lovesc de dansi", spune intr-o limba romana stalcita deputatul George Scarlat.

Razvan Mironescu a fost intrebat care este diferenta dintre o lege organica si una ordinara. Raspunsul nu exista.

"Nu sunt la curent cu aspectele astea legislative, n-am avut inca timp, dar o sa ma pun la punct", spune Mironescu.

Senatorii si deputatii noi si-au primit certificatele care atesta faptul ca sunt alesi. Pentru parlamentarii aflati la primul mandat, ziua a fost cu emotii.

"Ma bucur ca astazi totusi a fost un eveniment placut pentru mine, o premiera, sunt pentru prima data deputat si am tinut neaparat sa fiu deputat de Arges, de Pitesti, si ma bucur foarte tare", a declarat Daniel Constantin.

Ceremonia de investire a parlamentarilor de Arges a avut loc in fata autoritatilor locale, a prefectului oi presedintelui Consiliului Judetean. Procedura s-a repetat si in restul tarii, la Galati, Suceava, Arad sau Targu Mures.

Actualul Legislativ are 588 de parlamentari, cu 117 in plus fata de cel anterior.

Traian Basescu, despre Schengen: "Daca nu facem nicio traznaie politica pe-acasa decizia de aderare se va lua in ma... Traian Basescu a dus moda biletelelor la Consiliul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x