Antena Căutare

Papa Francisc s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă! Primele imagini! Ce i-a spus și ce i-a dăruit Suveranului Pontif - Video

Au apărut primele imagini cu Papa Francisc de la întâlnirea cu Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul României i-a oferit Suveranului Pontif, între altele, un ceas special făcut de un român.

Au apărut primele imagini cu Papa Francisc de la întâlnirea cu Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul României i-a oferit Suveranului Pontif, între altele, un ceas special făcut de un român.

Viorica Dăncilă, îmbrăcată în negru și cu părul acoperit de o dantelă neagră, i-a vorbit în limba română Papei Francisc, spunându-i mai întâi „Bine ați venit în România”.

Apoi, Viorica Dăncilă i-a prezentat Papei Francisc fiecare cadou pe care i l-a făcut.

Pe cadranul ceasului pe care Viorica Dăncila i l-a dăruit Papei Francisc este reprezentat Sfântul Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto.

De asemenea, pe cadranul ceasului sunt implementate trei elemente de natură emoțională: o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna și o fărâmă de pământ românesc.

Pe spatele ceasului dăruit de Viorica Dăncilă Papei Francisc, pe rotorul mecanismului acestuia, se află o bucată de malachit - o rocă albastră ce se presupune că s-a folosit la realizarea „albastrului de voroneț”.

Totodată, Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă o curea din piele, lucrată manual tot de un român, simplă, cu o culoare maron închis. Culoarea se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Viorica Dăncilă i-a mai dăruit Papei Francisc Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu, apărut la editura PAIDEIA, 270 pagini, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Premierul Viorica Dăncilă s-a mai întâlnit în luna mai a anului trecut cu Papa Francisc, la Palatul Apostolic de la Vatican.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anunțul Vioricăi Dăncilă după discuția cu Klaus Iohannis: Ne vom continua mandatul... Video. Ce cadouri a primit Papa Francisc de la președintele Klaus Iohannis. O minge și un tricou cu autograful lui Hagi,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x