Antena Căutare

Roberta Anastase: "E firesc sa existe numai vot electronic la Camera Deputatilor"

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca sustine ideea infiintarii unui cod de conduita care sa reglementeze raporturile dintre putere si opozitie la Camera Deputatilor. In plus, Anastase a spus ca sustine ideea ca votul parlamentarilor sa fie exprimat numai electronic si nu prin ridicarea mainii

Roberta Anastase a spus ca toti liderii grupurilor parlamentare au avut deschidere pentru deblocarea situatiei de la Camera Deputatilor.

"Am discutat substantial despre nevoia de corijare a regulamentului, de un aer european pe care sa il introducem in regulile noastre. Impreuna cu liderii de grup vom mai avea in cursul zilei de astazi o intalnire pentru a stabili niste pasi concreti si infiintarea unei comisii de regulament si a unui cod de conduita la nivelul Camerei Deputatilor. Trebuie sa discutam pornind de la chestiunile care sunt contradictorii in interiorul regulamentului, dar si de la nevoia de afirmare a parlamentarilor alesi uninominal. Toate aceste lucruri trebuie sa cada in sarcina unei comisii destinate construirii unui nou regulament si a codului de conduita", a spus Roberta Anastase.

Intrebata daca sustine propunerea opozitiei de eliminare a votului prin ridicarea mainii, Anastase a raspuns ca este absolut de acord. "Cred ca este foresc ca sa eliminam orice fel de suspiciune asupra unui vot. E firesc sa existe numai vot electronic si sa urmam procedurile de verificare a acestui vot pentru a nu mai exista probleme. Am avut deja cateva discutii asupra pasilor pe care trebuie sa ii facem inainte de orice vot final", a declarat Anastase.

Codul de conduita ar trebui sa contina, potrivit Robertei Anastase, reguli care sa prevada felul in care deputatii se adreseaza unii altora, dar si modalitati de deblocare a situatiilor de blocaj. "E important dialogul. Suntem o institutie politica si cel mai important este dialogul, chiar daca ne desparte viziunile si doctrinele. De fiecare data este important sa folosim acea institutie, vitala la Parlamentul European, aceea a compromisului", a punctat presedinta Camerei.

La intrebarea daca opozitia i-a mai cerut demisia, Anastase a raspuns ca nu s-a discutat de persoane. "Nu la persoane de reduc problemele, ci la functionarea noastra", a spus ea.

Sursa: jurnalul.ro

Senatorii si-au adoptat bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decat cel din 2010... Opozitia nu participa la consultarile de la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x