Antena Căutare

UPDATE! MAI propune comasarea alegerilor. Antonescu: Puterea incearca sa evite verdictul urnelor

Ministerul Aministratiei si Internelor (MAI) propune ca alegerile locale si cele parlamentare sa se desfasoare simultan. Data va fi stabilita prin hotarare de Guvern.

UPDATE 19.05: Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "La ordinea zilei", ca nu are "o solutie magica" pentru a bloca initiativa.

"Puterea incearca sa evite verdictul urnelor. Ne vom opune pe toate caile. Am informatii ca UDMR s-a inteles cu PD si pe aceasta lege. Postul de Secretar General al Guvernului a fost doar un fel de ciubuc. Astfel, PD si UDMR au majoritatea sa treaca legea (comasarii alegerilor, n.r.) prin Parlament", a explicat Crin Antonescu.

UPDATE 19.00: Invitata in cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de pe Antena3, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a apreciat ca propunerea MAI "este un abuz de putere, este o incalcare a Constitutiei". "Daca vrem sa traim intr-o tara democratica, nu trebuie sa acceptam acest lucru", a adaugat Andornescu.

Potrivit MAI, organizarea simultana ar reduche cheltuielile la jumatate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

"Avand in vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercitiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului", cominica Ministerul Administratiei si Internelor.

"Astfel, alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructura electorala comuna (birouri electorale, liste electorale, stampile, logistica) cu cele parlamentare", se arata in comunicatul transmis de Minister.

Aflata in studioul emisiunii "100 de minute", Monica Tatoiu a declarat ca prin comasarea alegerilor se va face economie la buget, "ceea ce este normal in contextul economic actual", dar a estimat si ca prin aceasta procedura sondajele actuale nu vor mai avea nicio valoare.

Sursa: Antena 3

Foto: Intactimages

Crin Antonescu, despre romani: "Avem o predispozitie spre umilinta"... Dosarul "Matusa Tamara": PSD se asteapta ca Adrian Nastase sa fie condamnat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x