Antena Căutare

Veste bombă cu două zile înainte de VACANȚA DE IARNĂ. Se schimbă tot!

Ordinul de ministru 5460 cu privire la mobilitatea cadrelor didactice 2019-2020 a fost publicat și aduce modificări, în special legate de vârstă de pensionare și de pretransferul dascălilor.

Ordinul de ministru 5460 cu privire la mobilitatea cadrelor didactice 2019-2020 a fost publicat și aduce modificări, în special legate de vârstă de pensionare și de pretransferul dascălilor.

Una dintre cele mai importante schimbări vizează vârstă de pensionare a cadrelor didactice.

Conform noii metodologii: "în bază Deciziei Curții Constituționale nr. 387/2018, cadrele didactice titulare, femei, care îndeplinesc condițiile prevăzute la alin. (2) lit. a), precum și cadrele didactice femei care au avut calitatea de titular, reincadrate în funcția de personal didactic, în anul școlar 2018-2019, cu condiția suspendării pensiei pe durată încadrării, care nu împlinesc 65 de ani până la data de 1 septembrie 2019, pot opta, în scris, fie pentru menținerea în activitate că titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, fie pentru pensionarea începând cu 1 septembrie 2019. Opțiunea se adresează, în scris, consiliului de administrație al unității de învățământ în perioadă prevăzută în Calendar. Cadrele didactice titulare, femei, care optează pentru menținerea în activitate că titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, beneficiază de toate drepturile personalului didactic titular".

De asemenea, conform Calendarului din Metodologie prezentat mai jos, puteți observă că s-a revenit la pretransferuri prin consimțământ înaintea concursului de titularizare, care este programat pe data de 17 iulie.

Cele mai bune trucuri recomandate de medici pentru a scăpa de respirația urât mirositoare! De acum încolo nu te vei mai ... Maternitatea Giulești s-a redeschis astăzi! Ce condiție obligatorie i s-a impus Spitalului de Obstetrică-Ginecologie &qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x