Antena Căutare

Dr. Adrian Marinescu, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: ”Mortalitatea începe să crească în cazul persoanelor de peste 40 de ani!”

Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, susține că noul coronavirus este deosebit de periculos pentru persoanele care au depășit 40 de ani și care suferă de anumite afecțiuni. 

În cadrul unui interviu, medicul Adrian Marinescu, a declarat că în cazul în care nu vor fi respectate măsurile de 1 Mai, lucrurile pot evolua într-un mod dramatic.

„Fumătorul ajunge cu afecțiune cronică pulmonară, diabet, obezitate și altele. Mortalitatea începe să crească de la vârsta medie, de la 40 de ani. Legat de numărul de îmbolnăviri este logic pentru că acolo este populația activă care trebuie să se deplaseze la locul de muncă și are diverse activități.

Indiferent de vârstă, toată lumea se poate infecta.

Ultimă oră! 16 noi decese din cauza Covid-19. Bilanțul negru se apropie de 500 de morți în România

Este adevărat că cei cu afecțiuni preexistente și vârstnicii fac forme severe și ajung cu probabilitate la deces”, a spus dr. Adrian Marinescu.

De asemenea, el a declarat că șansele ca o persoană să moară dacă a fost infectată cu noul coronavirus sunt mai mari în cazul celor care au depășit 40 de ani și au dezvoltat și alte afecțiuni.

„Mortalitatea e mai mare prin diverse afecțiuni, pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar aș trage un semnal de alarmă că cei care sunt între 40 și 60 de ani au risc destul de mare de a face o formă severă prin diversele afecțiuni pe care le au și pe care probabil nu le cunosc și pot ajunge din păcate și la deces”, a mai spus el.

România are aproape 500 de persoane decedate de coronavirus

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 498 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 341 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.465 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 452 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Premierul Ludovic Orban insistă că anul şcolar nu va fi îngheţat: Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilit... Epidemiolog cu 45 de ani de carieră, declarații despre când se va încheia pandemia de coronavirus:”Virusul evoluează în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x