Antena Căutare

Autoritățile, în alertă după ce viitura de pe Prut a intrat în România. Aproape 100 de oameni, între care 34 de copii, au fost evacuați de urgență

Ploile torențiale care au căzut în ultimele zile au făcut ravagii în mai multe județe din țară, iar veștile nu sunt deloc bune. Viitura de pe Prut a intrat în țară și va atinge punctul maxim în câteva ore. 

Potrivit Antena 3, apele râului s-au umflat foarte mult și amenință să iasă din matcă. Astfel, autoritățile au decis ca 100 de oameni, între care 30 de copii, să fie evacuați de urgență.

47 de adulți și 34 de copii au fost evacuaţi de urgenţă În Botoşani, după ce Prutul a depăşit cu aproape un metru cota de pericol.

Veștile proaste ale zilei vin de la meteorologi. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și vânt până vineri dimineața

Cu ajutorul pompierilor, oamenii şi-au luat animalele şi bunurile în căruţe şi au fugit din calea apelor.

''Avem o viitură deosebit de severă pe râul Prut, amonte de Stânca Costeşti. Din datele pe care le avem, estimăm că valorile se vor situa sub cele din 2008, valori maxime istorice, iar din punct de vedere al valorilor maxime, aşteptăm în această după-amiază să se înregistreze valoarea maximă la intrarea în ţară, iar mâine după-amiază, să se înregistreze valoarea maximă în secţiunea Rădăuţi-Prut'', a spus Marius Mătreaţă, directorul Centrului de Prognoză din cadrul INHGA.

Autorităţile speră să nu se repete tragedia din 2008, când 18 localităţi din zonă au fost inundate după ce Prutul s-a revărsat.

România este amenințată de inundații! Cod ROȘU de viituri în două județe din țară

Cod portocaliu de ploi, în 34 de județe din România

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit din nou codul portocaliu de vreme rea. Acesta este valabil până la ora 23.00. Avertizarea vizează Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș dar și sudul Moldovei.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantitãţi de apã de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi şi intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi grindinã.

Cum va fi vremea la mare și temperatura apei mării. Prognoza meteo pe litoral 14 zile

De asemenea, un cod galben de instabilitate atmosferică este valabil până vineri, ora 02.00, în majoritatea județelor.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţãrii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã temporar accentuatã, ce se va manifesta prin frecvente descãrcãri electrice, averse torenţiale, grindinã şi vijelii. Cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Momentul emoționant ce l-a făcut pe ministrul Sănătății să încalce distanțarea socială: „Vă implor, în numele lui Dumnez... Bareme Bacalaureat 2020. Cum se rezolvă subiectele la Fizică, Chimie, Biologie, Anatomie și Informatică! Au fost publica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x