Antena Căutare

Bancnota veche care costă cât o mașină. Dacă o ai acasă, te poți considera un om norocos

Bancnotele și monedele vechi pot costa astăzi sume mari de bani, de aceea este și motivul pentru care proprietarii lor le vând pe diverse site-uri de anunțuri.

bancnote si monede pe o masa Galerie
Bancnota veche care costă cât o mașină. Dacă o ai acasă, te poți considera un om norocos | Profimedia

Recent, cineva a postat un anunț prin care își vinde bancnota de 2.000 de lei vechi, cu eclipsă. Oricine o are acasă și vrea să o dea contracost, poate să primească înapoi bani frumoși. La fel este și cazul altor bancnote sau monede vechi de pe vremea comunismului sau din anii 2000.

Citește și: Cu cât se vinde moneda de 100 de lei din anul 1992, cu chipul lui Mihai Viteazul. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți!

Bancnota veche care costă cât o mașină. Dacă o ai acasă, te poți considera un om norocos

Un proprietar din Caraș-Severin își vinde bancnota de 2.000 de lei, cu eclipsă, cu nici mai mult, nici mai puțin de 2.500 de euro, cam cât costă o mașină la mâna a doua, relatează DCNews.ro.

„Vând bancnotă 2.000 de lei eclipsă 1999, am avut-o la vârsta de 7 ani și chiar m-am bucurat de eclipsă în 11 August 1999. Țin foarte mult la bancnotă!”, a scris bărbatul în anunțul său de pe un site de vânzări.

Un alt utilizator al platformei cere suma de 3.000 de euro pentru o bancnotă cu eclipsă din anul 2000. Se pare că bancnotele de 2.000 de lei din anul 1999 sunt primele bancnote emise în România care au fost confecţionate din polimeri. Până atunci, în Europa nu mai fuseseră emise bancnote din polimeri, mai notează DCNews.

Citește și: Moneda care te poate îmbogăți imediat, dacă o ai acasă. Cu cât a ajuns să o vândă un român pe Internet

De altfel, poți oricând să înlocuiești banii deteriorați sau uzați, fără taxe și comisioane, la BNR.

„Însemnele monetare prezentate se ramburseaza integral (100% din valoare), chiar dacă acestea prezintă lipsuri, în limitele legale admise, dar numai în condiţiile în care acestea se pot identifica fără rezerve. Însemnele monetare cărora le lipseşte mai mult de 40% din suprafaţă sau care nu prezintă toate elementele de identificare nu se pot rambursa solicitantului.

Atât în cazul preschimbării însemnelor monetare care nu mai au putere circulatorie, cât și în cazul schimbului însemnelor monetare uzate sau deteriorate, primite de la populație prin poștă, contravaloarea taxelor poștale aferente remiterii către petenți a numerarului schimbat va fi suportată de BNR”, se arată în explicațiile băncii centrale, mai arată sursa citată anterior.

Citește și: Cu cât se vinde pe internet moneda de 5 bani, emisă în 1949. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți

Cum arată „Omul cu mână de aur”. Cum a reușit bărbatul să salveze peste 2 milioane de bebeluși cu sângele lui. De ce e s... Rugăciunea puternică ce îi scapă pe credincioși de farmece și blesteme. Când și cum trebuie rostită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x