Antena Căutare

Cu cât se vinde moneda de 100 de lei din anul 1992, cu chipul lui Mihai Viteazul. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți!

La o simplă căutare pe site-ul OLX, veți observa cum prețurile monedelor de colecție fluctuează până ajung să coste cât un salariu. Una dintre aceste monede este chiar cea de 100 de lei din anul 1992. Dacă o aveți acasă, negreșit vă va îmbogăți. Iată cu ce preț se vinde acum!

Un colaj cu o monedă de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazul.
La o simplă căutare pe site-ul OLX, veți observa cum prețurile monedelor de colecție fluctuează până ajung să coste cât un salariu. | YouTube

În prezent, monedele vechi au ajuns să valoreze o avere. Iar persoanele colecționare le pot scoate la vânzare pe sume fabuloase. Pe site-ul de anunțuri OLX, de exemplu, există mai multe monede care se vând cu sume de talia unui salariu. Astfel, cei care au mai păstrat prin sertare sau au de la rude moneda de 100 de lei, din 1992, se pot îmbogăți, asta pentru că ea se vinde cu o sumă fabuloasă.

Citește și: Cadou neașteptat pentru Prințul William, de ziua lui. Cum arată moneda cu chipul său, emisă cu ocazia aniversării și cât valorează

Moneda de 100 de lei care se vinde cu o sumă fabuloasă pe OLX

Moneda de 100 de lei care se vinde cu o sumă fabuloasă pe site-ul de anunțuri OLX este emisă în anul 1994 și are chipul lui Mihai Viteazul pe ea. Colecționara care vinde această monedă cere un preț de 90.000 de lei, însă, în anunțul de vânzare, specifică că prețul este negociabil, potrivit Spynews.

„Vând o monedă veche 100 lei din anul 1994 cu chipul lui Mihai Viteazul. Preț: 90.000 lei- negociabil”, este anunțul persoanei de pe OLX, citată de sursa menționată mai sus.

Citește și: De ce trebuie să pui o monedă în frigider atunci când ești plecat în vacanță. Cum îți poți da seama dacă se strică mâncarea

O altă monedă care costă cât un apartament de lux

O altă monedă, de data aceasta grecească, de 2 euro, însă bătută greșit în anul 2002, vă poate aduce în cont 90.000 de euro. Negreșit, cu acești bani aveți toate șansele să vă cumpărați un apartament de lux într-o zonă scumpă a Capitalei.

Însă, un alt anunț spune că o monedă care costă 90.000 de euro și e bătută greșit poate fi recunoscută pentru defecte, iar în caz că nu se întâmplă așa, atunci moneda nu are deloc valoarea uriașă cu care se vinde.

„Față: pe cifra 2 jos, pe corpul taurului, 2 erori: lângă corn, dreapta, eroare ca un fel de ureche; piciorul taurului este lăsat mult deasupra literei E. Verso: deasupra pe litera R; pe muchie, inscripția: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTIA este invers față de o monedă normală de 2 euro”, a transmis nota, citată de aceeași sursă.

Citește și: Un bărbat a trăit peste 50 de ani cu o monedă în nas. Cum a ajuns acolo bănuțul și de ce a durat atât să ceară ajutor

O monedă rară de 50p s-a vândut la un preț de 400 de ori mai mare decât valoarea nominală

În anul 2020, o piesă „rară” de cincizeci de pence s-a vândut cu peste 200 de lire sterline pe un site online. Kew Gardens 50p se crede a fi una dintre cele mai căutate monede, vândută pentru 200 lire sterline pe eBay, după ce a avut peste zece oferte pe parcursul unei săptămâni.

Ediția a trecut de mult timp de indexurile de monede rare, iar, în ultimii ani, a fost numită cea mai valoroasă 50p de către experții de bani de la ChangeChecker. Modelul 50p, care a intrat în circulație în 2009, este marcat cu Pagoda Kew Gardens și este clasat ca fiind foarte valoros.

Moneda a fost listată cu un preț de pornire de 80 lire sterline și a primit zece oferte de la trei cumpărători diferiți pe o perioadă de licitație de șapte zile. În cele din urmă, moneda de 50p a fost vândută la un preț de 400 de ori mai mare decât valoarea nominală, vânzătorul făcând un profit foarte mare.

Locul din România unde crește singura plantă carnivoră ar fi sub blestem. De ce turiștii au fiori când ajung la Lacul Bă... Iluzie optică virală. Puteți să zăriți fetița în primele 13 secunde? Iată unde se află de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x