Antena Căutare

Bani de la stat pentru ca anumiţi români să îşi cumpere locuinţe: Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Deputatul PSD, Mihai Weber, a iniţiat o propunere legislativă prin care dorește ca poliţiştii şi cadrele militare să poată utiliza suma compensatorie ce li se acordă acestora pentru chirie şi pentru achitarea ratei pentru achiziţia unei locuinţe.

Deputatul PSD, Mihai Weber, a iniţiat o propunere legislativă prin care dorește ca anumiți români să poată utiliza suma compensatorie ce li se acordă acestora pentru chirie şi pentru achitarea ratei pentru achiziţia unei locuinţe.

Acesta și-a motivat demersul prin faptul că prin acordarea acestor bani personalul poate fi loializat.

„Poliţiştii şi militarii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestor instituţii, fie că este vorba despre poliţiştii şi militarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau militarii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ai Serviciului de Pază şi Protecţie sunt cadre cu o pregătire profesională specifică şi acceptă desfăşurarea activităţii lor în condiţii speciale, atât sub aspectul riscurilor implicate, programului individualizat, confidenţialităţii, respectării mai multor obligaţii şi incompatibilităţi”, a motivat deputatul.

Detalii neștiute! Ce pensie avea Stela Popescu, după mai bine de 50 de ani de carieră!

Iniţiatorul susţine că se impune recompensarea acestui personal, proporţional cu rolul şi locul pe care îl ocupă în societate.

Potrivit modificărilor făcute de iniţiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, aceştia vor avea dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie sau pentru rata unui împrumut în cuantum de până la 50% din salariul de bază, potrivit curierlocal.ro.

Stela Popescu așa cum puțini au mai văzut-o! Cu lacrimi în ochi, artista a făcut o mărturisire sfâșietoare!

În momentul de față, poliţiştii au dreptul la o compensaţie lunară, dar numai pentru chirie, nu şi pentru plata unei rate dintr-un credit pentru locuinţă.

În ceea ce priveşte compensaţia lunară pentru cadrele militare, iniţiatorul a modificat Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, astfel încât aceştia vor putea beneficia de o sumă de bani pentru plata chiriei sau pentru plata unei rate.

Veste cumplită pentru românii care nu au centrale termice! Schimbarea începe peste doar câteva luni... Vremea se schimbă radical începând cu duminică! Ploile se transformă în ninsori! Ce anunță meteorologii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x