Antena Căutare

Biroul online de obiecte pierdute si gasite a fost lansat si in Romania

Romania are, incepand din aceasta saptamana, un birou online specializat, de obiecte pierdute sau gasite. Serviciul este gratuit si poate fi folosit de orice cetatean.

Singura conditie pe care o impune biroul de obiecte pierdute si gasite este ca acestea sa fie etichetate cu un marker special, iar codul sa fie inregistrat intr-o baza de date internationala. Markerul poate fi achizitionat chiar de pe site si costa doar cinci lei.

"Markerele cu codurile unice se pot aplica pe orice tip de obiecte: gadget-uri electronice, chei, valize de voiaj, genti, portofele, acte de identitate, ceasuri, bijuterii, inclusiv animale de companie. Populatia isi poate marca obiectele cu markere in diferite moduri, respectiv folie autocolanta, etichete sau brelocuri", a spus Gabriel Oprea, managerul de proiect.

Astfel, fiecare proprietar trebuie sa-si eticheteze obiectele personale cu coduri individuale care, mai apoi, sunt introduse in baza de date unica on-line. Astfel, in cazul in care obiectul este pierdut, cel care il gaseste poate introduce codul pe site-ul www.birouldeobiectepierdute.ro si poate afla cine este proprietarul de drept si cum ii poate returna obiectul.

Serviciul functioneaza deja in patru state europene si inregistreaza rate de recuperare de peste 90 la suta din bunurile pierdute.

FOTO: bringmeback.eu

Exemplu de vointa! O tanara de 26 de ani aflata in scaun cu rotile a deschis un centru pentru persoanele cu dizabilitati... Luminile de Craciun se vor aprinde in Capitala pe 5 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x