Antena Căutare

Bucureştiul s-a transformat din Micul Paris în capitala pestriţă. Două milioane de oameni trăiesc într-un haos arhitectural

Blocuri înalte au fost ridicate în cartierele de vile. Construcţii noi au răsărit lângă cele istorice, iar culori alese, la întâmplare, îmbracă faţa dezordonată a oraşului.

Blocuri înalte au fost ridicate în cartierele de vile. Construcţii noi au răsărit lângă cele istorice, iar culori alese, la întâmplare, îmbracă faţa dezordonată a oraşului.

Două milioane de oameni trăiesc într-un haos arhitectural, care nu doar că arată urât, dar şi îmbolnăveşte. Rămânem fără suficientă lumină în case, în timp ce zgomotul depăşeşte nivelul admis.

Bucureştii Noi. Case, vile, blocuri. Toate, învălmăşite pe aceeaşi stradă. Arhitectura zonei? E opţională.

De ani întregi, locuitorii se plâng. Blocurile, însă, răsar peste noapte. Sunt construcţii impunătoare, lipite chiar de gardurile caselor.

Şi nu e singura zonă cu probleme. În inima oraşului, arhitectura urbană a fost interpretată de fiecare constructor în parte.

Centrul Capitalei. Şi aici, vechiul se îmbină cu noul. O discrepanţă pe care unii români nu o văd cu ochi prea buni, iar specialiştii spun că una dintre cauze ar fi lipsa unei legi coerente.

Singura soluţie pentru cele două milioane de locuitori rămâne... compromisul. Între erorile care au stricat deja imaginea Capitalei şi construcţiile viitoare.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Carne cu muşte, alimente ţinute pe podea şi muştar păstrat în cutii de vopsea! Un control a scos la iveală mari nereguli... Miercuri are loc proba de bacalaureat la istorie! Ce trebuie să știe elevii care susțin examenul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x