Antena Căutare

Campania "Uniti pentru copiii războiului" vine în ajutorul copiilor refugiați din calea războiului din Ucraina

Campania "Uniti pentru copiii războiului" este menită să îi ajute pe copiii din Ucraina care s-au refugiat în România alături de părinții lor din cauza războiului declanșat de armata rusă.

Campania "Uniti pentru copiii războiului"
Campania "Uniti pentru copiii războiului" vine în ajutorul copiilor refugiați din calea războiului din Ucraina | Antena 1

Antena 1 vine în sprijinul copiiilor refugiați din Ucraina prin Fundația Mereu Aproape. Războiul care a început în Ucraina a determinat sute de mii de refugiați să ajungă pe teritoriul țării noastre. Mulți dintre ei au plecat doar cu hainele pe care le aveau pe ei sau câteva bagaje și provizii pentru cei mici.

Situația de la granițele României devine din ce în ce mai dificilă pe măsură ce mulți ucraineni caută un adăpost până la sfârșitul războiului. Copiii au cel mai mult de suferit pentru că și-au privit tații cum i-au condus la trenuri, mașini sau autobuze și și-au luat rămas bun de la ei, neștiind dacă îi vor mai revedea.

Campania "Uniti pentru copiii razboiului" ajută copiii refugiați din Ucraina

Tații lor s-au întors să lupte în război, iar ei încearcă să aibă o copilărie normală, în taberele de refugiați. Ajută și tu un copil refugiat din Ucraina și pune-i un zâmbet pe buze.

Campania "Uniti pentru copiii razboiului" a început sâmbătă, 5 martie, în timpul premierei Dancing on Ice – Vis în doi. Cele care au deshcis gala au fost două fetițe din Ucraina care au dansat pe gheață pentru o cauză nobilă. Fetițele au venit alături de mamele lor la o competiție din România și se află în momentul de față în imposibilitatea de a se întoarce acasă.

Citește și: Dancing on Ice – Vis in doi, 5 martie 2022. Vica și Eva, două mici patinatoare din Ucraina au un moment de neuitat pe gheață

Cele două fetițe au dansat pentru un scop caritabil, în vederea strângerii de fonduri pentru copiii războiului. Peste 50.000 de refugiați din Ucraina în România, dintre care majoritatea sunt femei și copii. Numărul lor crește pe zi ce trece.

Cum poți să ajuți și tu copiii refugiați din Ucraina

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom România Mobile și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. În rețeaua DigiMobil, numărul 8848 este disponibil doar pentru abonați și nu se percepe TVA pentru donații. Numărul nu are recurență.

Război Ucraina - Rusia: Ce este un coridor umanitar, cum funcționează și cum îi ajută pe civili... MApN explică de ce patru elicoptere ucrainene au intrat în România și au aterizat la Iași. Destinația finală e Brașov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x