Antena Căutare

Când se alimentează următoarea tranșă de carduri sociale. La ce să se aștepte pensionarii

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei, până la data de 15 august.

pensionari
Când se alimentează următoarea tranșă de carduri sociale. La ce să se aștepte pensionarii | Shutterstock

Ministrul PSD a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, referitor la tichetele de alimente, de care dispun pensionarii cu venituri mici.

Citește și: Crește valoarea tichetelor de masă în România. De câți bani beneficiază acum românii

Când se alimentează următoarea tranșă de carduri sociale. La ce să se aștepte pensionarii

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunţat că aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei, până la data de 15 august, notează News.ro.

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%.

Citește și: Vești bune pentru români. Ce nouă categorie de persoane va primi vouchere de vacanță în 2023

Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic.

Aproximativ 2,5 milioane carduri „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranşă de 250 de lei până la data de 15 august, astfel încât beneficiarii acestora să poată folosi acest ajutor cât mai repede”, a scris Adrian Câciu, luni pe Facebook.

Ministrul PSD a mai spus că Programul „Sprijin pentru România” funcţionează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflaţi în situaţii dificile au primit ajutor pentru a-şi cumpăra alimente şi mese calde.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene asigură o nouă tranşă în valoare de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile cu încă 250 lei.

De acest ajutor, acordat o dată la 2 luni, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale”, a adăugat Câciu.

Social-democratul a mai precizat că „de la începutul programului şi până în până în prezent, au fost virate către beneficiari alte şapte tranşe aferente ajutoarelor de 250 de lei”, mai scrie sursa citată anterior.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Ce rugăciune să rostești astăzi, 8 august, ca să-ți aducă liniște și bunăstare. Ce trebuie să spui în această zi de post... MAE, atenționare pentru românii care pleacă în Portugalia, dar și pentru cei care se află deja acolo. Anunțul făcut de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x