Antena Căutare

Vești bune pentru români. Ce nouă categorie de persoane va primi vouchere de vacanță în 2023

Vești îmbucurătoare pentru români. De curând, Guvernul a anunțat că nouă categorie de angajați va beneficia de vouchere de vacanță, iar banii vor fi alocați din bugetul de stat. Cine sunt persoanele care beneficiază de această decizie.

vouchere bani
Vești bune pentru români. Ce nouă categorie de persoane va primi vouchere de vacanță în 2023 | Arhivă

Prin decizia Guvernului, se vor acorda vouchere de vacanță unei noi categorii de angajați din România. Această măsură este destinată în special personalului din sistemul de sănătate publică. Decizia vine totodată și ca un răspuns imediat în urma atenuării tensiunilor din sectorul educației. Guvernul a decis să ofere vouchere de vacanță angajaților din sistemul de sănătate, pentru a evita noi valuri de nemulţumiri.

Citește și: Cine poate primi voucherul de energie din partea Guvernului, în valoare de 1.400 de lei. Documentele necesare

Ce nouă categorie de persoane va primi vouchere de vacanță în 2023

Angajații din domeniul sănătății au protestat prin „grevă japoneză” începând cu data de 7 iunie, amenințând cu declanșarea unei greve generale, pe fondul mai multor nemulțumiri. Până în prezent, o parte din acest segment de muncă nu a beneficiat de vouchere de vacanță, din motive legate de modul de finanțare al unităților sanitare.

Statul a decis, astfel, ca măsură rapidă de atenuare a tensiunilor, să acorde vouchere de vacanță și acestei categorii de angajați. Se dorește, prin această decizie, recunoașterea importanței efortului depus de către personalul din sistemul de sănătate.

Citește și: Înșelătoria nouă apărută pe Whatsapp! Românii rămân imediat fără bani

Voucherele de vacanță vor fi plătite din bugetul de stat

Ministerul Sănătății a intervenit pentru a emite o ordonanță ce va aduce schimbări semnificative în privința beneficiilor acordate angajaților din domeniul sănătății. Potrivit noilor prevederi, după lungi runde de negocieri, toți lucrătorii din sistemul de sănătate vor primi vouchere de vacanță. Costurile acestora vor fi acoperite din bugetul de stat.

„Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul unităților sanitare publice nu s-a efectuat în mod unitar, fapt care a generat discriminări între salariații diferitelor unități sanitare din sistemul sanitar public. Astfel, în unele unități sanitare personalul din cadrul UPU, CPU, medicii rezidenți, personalul de cercetare etc. au beneficiat de vouchere, fiind finanțați integral de la bugetul de stat, în timp ce personalul medico-sanitar, TESA, personalul de deservire etc. nu a beneficiat de acest drept, neavând aceeași sursă de finanțare”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență, potrivit DCNews.

Cum ești păcălit la piață. Ce fac unii vânzătorii pentru a te face să plătești mai mult... Alertă de șerpi veninoși în România! Reptilele au apărut în urma inundațiilor. La ce să fiți atenți FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x