Antena Căutare

Când se vor redeschide terasele, în România! Amendament la legea privind starea de alertă!

Data de la care se vor redeschide terasele în România a fost sugerată de un amendament la legea referitoare la starea de alertă, ce a fost adoptat de Comisia Juridică a Senatului.

Când se vor redeschide terasele, în România! Amendament la legea privind starea de alertă!
Când se vor redeschide terasele, în România! Amendament la legea privind starea de alertă! | Hepta

Potrivit amedamentului, ce a fost propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, din 15 mai, ar putea fi redeschise terasele ce respectă măsurile de protecţie sanitară.

Amendamentul adoptat de senatori presupune ca terasele să fie exceptate de la prevederile din legea Guvernului privind consumul de alimente şi băuturi în spaţii închise sau orice fel de spaţii de servire.

„Art.3 – (1) Pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora. (2) Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consumă în spaţiile menţionate la alin. (1), cu excepţia teraselor unde se respectă măsurile de protecţie sanitară”, arată amendamentul adoptat de senatori.

Măștile de protecție, obligatorii, din 15 mai! Unde vor fi obligați românii să le poarte - VIDEO

Legea adoptată de Guvern presupune ca clienţii să nu staţioneze în niciun fel de spaţii pentru a servi alimente sau băuturi.

„Art 3. Pe durata stării de alertă se poate suspenda activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât şi la terasele din exteriorul acestora.

Este permisă organizarea activităţilor de preparare a hranei cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” şi „room-service”, livrare la client, take-away”, prevede legea.

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Ce se va schimba, după 15 mai! În ce condiții vom scăpa de declarație! Ce va deveni obligatoriu, cum se va circula în afara localităților și ce se va redeschide!

După votul senatorilor, legea trebuie aprobată și de Camera Deputaților.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Pericol de focar de coronavirus, în România! Un fost ministru și-a amenințat angajații! Condiții de trai inumane! VIDEO... Un tratament pentru pacienții cu COVID-19, rezultate spectaculoase, în România! Medicul Virgil Musta: „Nu au mai ajuns l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x