Antena Căutare

Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Dan Petrescu, înainte ca avionul să se prăbușească. Conversația cu turnul de control

Dan Petrescu a murit într-un accident aviatic crunt, alături de familia sa, duminică, după ce avionul privat s-a prăbușit în Italia. Miliardarul se afla la conducerea aparatului de zbor și ar fi cerut să aterizeze la doar câteva minute de la decolare, potrivit unei publicații italiene care a publicat convorbirea cu turnul de control.

colaj de fotografii cu dan petrescu, romanul decedat în accidentul aviatic de la milano Galerie
Avionul înmatriculat în România al lui Dan Petrescu a avut probleme încă de la decolare, arată sistemele de monitorizare. Aparatul de zbor a deviat de la traseu la doar câteva minute de la decolare, lucru care a atras atenția controlorilor de trafic | Profimedia

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, Dorothea Balzat şi fiul lor Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani au murit după ce se aflau la bordul avionului privat care s-a prăbușit în Milano.

Acesta era unul dintre miliardarii discreți ai României. Avionul era pilotat de Dan Petrescu, proprietarul aparatului de zbor – cumpărat în 2015 împreună cu Vladimir Cohn, fost acţionar al FC Dinamo.

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Dan Petrescu înainte ca avionul să se prăbușească. Conversația cu turnul de control

Avionul înmatriculat în România a avut probleme încă de la decolare, arată sistemele de monitorizare. Aparatul de zbor a deviat de la traseu la doar câteva minute de la decolare, lucru care a atras atenția controlorilor de trafic, potrivit cotidianului Corriere della Serra.

Din analiza datelor radar reiese cp aeronava Pilatus PC-12 înmatriculată în România sub indicativul YR-PDV a părăsit terminalul zboruri private de pe Aeroportul Linate din Milano la ora 12.52.

Potrivit adevărul.ro, aeronava a rulat în regim de "taxi" câteva minute, până la pista 36 a aeroportului.

Ulterior, avionul a decolat la 13:04:08 în direcţia nord, însă la doar câteva minute în timp ce se afla deasupra zonei San Donato Milanese, aeronava a început să aibă probleme şi a deviat de la curs, moment în care operatorul Air Traffic Control (ATC) a contactat pilotul, observând activitatea problematică.

Citește și: Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu, miliardarul care a murit alături de soție și de fiu în accidentul aviatic

"De ce ai deviat? Pentru a evita turbulenţele?", a întrebat operatorul.

Dan Petrescu a oferit un răspuns care nu aducea nicio lămurire pentru viramentul brusc: "Nu".

Imediat după, acesta a cerut să revină pe aeroport, fiind ultimele sale cuvinte înainte ca avionul să se prăbușească. La puțin timp după această discuție, avionul dispare de pe monitor, însă fără ca pilotul să fi lansat o cerere de ajutor prin apelurile „pan-pan” sau „mayday”.

"Traseul de zbor a fost urmat până la un anumit punct, apoi a apărut o anomalie pe traseul de pe radar, iar avionul s-a prăbuşit. Nu a fost o alarmă, dar a fost o anomalie. Oricum, trebuie făcut o anchetă completă. Am strâns deja imagini video", a declarat procurorul Tiziana Siciliano.

Avionul s-a prăbuşit cu 156 de kilometri la oră, la aproximativ patru minute de la decolare.

Dan Petrescu a murit după ce avionul său privat s-a prăbușit în Italia

Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români, avea dublă cetăţenie, română şi germană. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie.

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Avionul era înmatriculat în România Pilatus PC-12, care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Citește și: Cum arătau soția și fiul lui Dan Petrescu, Dorothea Balzat și Dan Ștefan. Imaginea rară cu familia afaceristului

Dan Petrescu și-a început cariera în anteprenoriat la începutul anilor 90. Atunci, bărbatul a revenit din Germania și a pus bazele mai multor afaceri împreună cu Ion Țiriac. Printre acestea se numără Banca Ion Țiriac, rețeaua Metro și afaceri imobiliare.

Zeci de magazine Metro, Auchan, Carrefour, Real, Billa, au fost clădite pe terenurile lui Dan Petrescu, proprietăți care au fost închiriate pentru 10-15-20 de ani companiilor operatoare, potrivit G4Media.

CFMOTO Z10 - LOCUL II la Campionatul Off-Road și Rally Raid în Bulgaria... (P) Cu 26% mai multe joburi noi în septembrie 2021 versus septembrie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x