Antena Căutare

Care este explicația pentru ceața densă care a cuprins litoralul românesc. Ce spun specialiștii despre „fenomenul straniu”

În dimineața zilei de marți, o ceață densă a cuprins partea de Nord a litoralului, spre surprinderea turiștilor aflați la plajă. Deși fenomenul a fost unul extrem de rar, specialiștii spun că este ceva normal pentru această perioadă. Iată care sunt explicațiile!

imagini cu ceata densă de pe litoralul romanesc Galerie
Cum explică specialiștii ceața densă care a apărut pe plajele din Constanța și Mamaia | Captura TikTok & Antena 1

Un fenomen rar, dar extrem de specatculos a avut loc în partea de Nord a litoralului românesc, marți dimineață. Cu toate acestea, mulți dintre turiștii care au fost martori ai evenimentului parcă desprins din filme au privit uimiți, fără să știe ce se întâmplă de fapt. Cei prezenți au scos imediat telefoanele pentru a filmat ceața care a cuprins întreaga plajă, iar imaginile s-au viralizat. Iată ce spun experții despre acest fenomen, dar și explicația ce stă în spatele acestuia.

Cum explică specialiștii ceața densă care a cuprins litoralul zilele trecute

În timp ce mulți s-au bucurat că au fost martorii acestui fenonem rar, alții au spus că îl consideră sinistru și chiar că s-au speriat atunci când nu mai reușeau să vadă nici la 50 de metri în față. Ei bine, potrivit specialiștilor, se pare că ceața densă de pe plajă nu prezintă un pericol, însă nu a mai fost întâlnit la noi în zonă.

Un turist, în vârstă de 86 a declarat pentru observatornews.ro că vine pe litoralul românesc de 60 de ani și niciodată nu a mai văzut așa ceva.

Citește și: Incendiile din Canada care au speriat o lume întreagă! Imagini cu fumul care a făcut invizibile chiar și cele mai mari clădiri

Astfel, potrivit experților, motivul care stă în spate ceții dense care a curpins litoralul zilele trecută stă diferența mare de temperatură dintre noapte și zi.

„Acum a fost o umiditate foarte mare. A plouat ieri, aerul a atins repede punctul de rouă, din cauză că marea este rece. A bătut sudul (n.r. vântul) de câteva zile. E o apă frumoasă, curată, rece. Și această apă rece răceşte aerul de deasupra acesteia, iar un aer rece combinat cu cel umed de pe uscat generează acest punct de rouă”, a explucat Adrian Bâlbă, doctor în științe, pentru sursa menționată anterior.

Mai mult, meteorologii anunță temperaturi și mai ridicate, zilele următoare, în zona litoralului.

„Zilele viitoare valul de căldură se va intensifica astfel încât în special în orele amiezii indicele de temperatură umezeală să atingă şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi cu precădere în Vestul Dobrogei, unde şi temperaturile se apropie şi o să depăşească pragul caniculei, anume 35 de grade”, a declarat Mia Mirabela Stamate, meteorolog.

Citește și: Motivul pentru care bucureștenii nu au mai văzut soarele de peste 10 zile. Ce este fenomenul meteorologic care a acoperit Capitala

Câți bani primește pe lună o cameristă pe litoralul românesc, în 2023. Ce trebuie să facă pentru acest salariu... Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii iulie 2023. Estimarea meteorologilor pentru luna lui cuptor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x