Antena Căutare

Carnagiul din Harghita nu e un caz izolat! Accidente rutiere în România,în care au fost implicate microbuze sau autobuze

Două persoane au decedat și alte 18 au fost rănite, la 10 decembrie 2017, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, fiind declanșat codul roșu de intervenție, a anunțat ISU Harghita.

Două persoane au decedat și alte 18 au fost rănite, la 10 decembrie 2017, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe DN 15, între Borsec și Tulgheș, fiind declanșat codul roșu de intervenție, a anunțat ISU Harghita.

Microbuzul făcea curse regulate între Praga și Orhei, în Republica Moldova. Cele două persoane decedate sunt din Republica Moldova. Din primele informații, accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteo și de drum.

Cele mai grave accidente produse în ultimii 15 ani, în care au fost implicate microbuze, autobuze sau autocare au avut loc la:

29 noiembrie 2005 —Nouă femei și șoferul au murit pe loc, iar alte 13 persoane au fost rănite grav, după ce un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat.
7 septembrie 2006 —13 persoane au murit și alte patru au fost rănite în apropiere de Bârlad, după ce șoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate și a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova.


13 august 2009 —14 persoane și-au pierdut viața (printre care un copil), iar două au fost grav rănite, în comuna Scânteia din județul Iași, după ce trenul Săgeata Albastră Brașov-Iași a lovit un microbuz, la o trecere la nivel cu calea ferată.
5 februarie 2016 —Cinci persoane au murit și alte aproximativ 30 de persoane au fost rănite, într-un accident care a avut loc pe DN 1, la Strejnic, județul Prahova. Autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip.
17 iunie 2016 —Patru oameni au murit și alți 26 au fost răniți pe DN 1, în zona localității Perșani din județul Brașov, după ce un autocar, care transporta 28 de copii și trei adulți de la Colegiul Național de Artă ''Octav Băncilă'' și Palatul Copiilor din Iași, s-a răsturnat într-o curbă. Autovehiculul a acroșat un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație.


22 noiembrie 2016 — Patru persoane au murit și alte șase au fost rănite, după ce un microbuz s-a ciocnit cu un autocamion, în zona localității vrâncene Ruginești, pe DN 2. ISU Vrancea a activat planul roșu de intervenție.

De la începutul anului 2017, a avut loc o serie de astfel de evenimente rutiere soldate cu victime:

27 noiembrie 2017 — Un grav accident de circulație a avut loc în județul Maramureș, soldat cu 13 răniți. Un autobuz cu aproximativ 50 de pasageri a intrat în coliziune cu un autocamion. Accidentul a avut loc în localitatea Vadul Izei și a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Maramureș. Au fost alertate pentru intervenția la fața locului un echipaj de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială de transport victime multiple și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță, potrivit IGSU. Au fost raportate de la fața locului 13 persoane rănite, dintre care două cu traumatisme multiple.


16 noiembrie 2017 — 12 persoane au fost rănite într-un accident produs la Răducăneni, județul Iași, în urma unei ciocniri între un TIR și un microbuz. A fost activat planul roșul de intervenție.
25 octombrie 2017 — O persoană a murit și alte cinci au fost rănite, dintre care două foarte grav, într-un accident rutier în cursul nopții, pe șoseaua Borșului, între localitatea Sântion și municipiul Oradea. În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în Polonia și un microbuz, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor. Răniții au fost transportați la Spitalul Clinic Județean Bihor.


12 octombrie 2017 — Un accident rutier în care au fost implicate un microbuz ce transporta persoane și un camion a avut loc la 12 octombrie 2017, în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului, județul Neamț, și s-a soldat cu rănirea a cel puțin șase persoane, dintre care un copil, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Adrian Rotaru. Autoritățile din județul Neamț au pus în aplicare Planul roșu de intervenție.
28 septembrie 2017 — Un grav accident rutier, soldat cu trei morți și 12 răniți dintre care unul în comă, a avut loc pe DJ 222, la Medgidia, în județul Constanța, fiind implicate un autoturism și un autobuz cu persoane. A fost activat planul roșu de intervenție.


14 septembrie 2017 — 13 persoane au fost rănite și transportate la spital, în urma unui accident petrecut pe DN 66A, în localitatea Aninoasa. În accident au fost implicate un microbuz de transport persoane și un autoturism, autoritățile activând Planul Roșu de intervenție în acest caz, potrivit reprezentanților ISU Hunedoara. "Una dintre victime este într-o stare mai gravă, restul prezintă leziuni ușoare", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.
14 septembrie 2017 — Un șofer a murit după ce în autoturismul pe care îl conducea pe autostrada A1 Deva-Nădlac, în apropiere de Buziaș, a intrat un microbuz la volanul căruia se afla un cetățean bulgar. În urma impactului, a rezultat decesul șoferului român și accidentarea gravă a pasagerei din dreapta, care a fost transportată la spital.
8 septembrie 2017 — O persoană a murit și două au fost grav rănite într-un accident petrecut pe DN13 Brașov-Sighișoara, după ce un microbuz în care se aflau opt persoane s-a răsturnat. Alte cinci persoane au refuzat transportul la spital.


3 septembrie 2017 — Cinci persoane, între care un copil, au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un microbuz și un autoturism pe DN1, între localitățile Vlădeni și Perșani, județul Brașov.
30/31 august 2017 — Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de miercuri spre joi pe A1, sensul de mers Orăștie-Sebeș, după ce un microbuz în care se aflau șapte oameni a intrat într-un TIR. Evenimentul a avut loc în jurul orei 3.30 la intrarea pe autostradă de pe raza localității Aurel Vlaicu.
14 august 2017 — Trei persoane, între care un copil de 8 ani, au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Dâmbovița, informează ISU București-Ilfov. Accidentul s-a petrecut la intersecția Splaiului Dudescu cu Șoseaua de Centură a Capitalei. Cinci victime au fost transportate la spital de ambulanțele SMURD — trei la Spitalul ''Bagdasar-Arseni'', o persoană la Spitalul ''Sf. Pantelimon'' și o alta la Spitalul ''Sf. Ioan''.
10 august 2017 — Două persoane au murit și alte zece au fost rănite, într-un accident pe un drum județean dintre localitățile arădene Sântana și Curtici, provocat de șoferul unui microbuz de călători, care a intrat pe contrasens și s-a tamponat aproape frontal cu un autocar, fără pasageri la bord. Microbuzul transporta muncitori la o fabrică din zonă, în timp ce autocarul era gol. În urma accidentului, a fost activat planul roșu de intervenție.
12 iulie 2017 — Un accident rutier s-a produs, la intrarea în municipiul Constanța, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz ce efectua o cursă regulată pe ruta Constanța-Piatra Neamț. În urma accidentului, 14 persoane, printre care și doi copii, au fost rănite și transportate la spital.
6 iulie 2017 — Un grav accident rutier a avut loc pe DN52, în județul Teleorman, soldat cu un mort și 14 răniți, dintre care patru grav. Un tir și un microbuz cu pasageri au intrat în coliziune la Furculești, între Alexandria și Turnu Măgurele.
23 iunie 2017 — Un autocar, în care se aflau 37 de persoane, s-a răsturnat pe DN 73A, în județul Brașov, între Râșnov și Pârâul Rece. La nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție. În accident au fost rănite 12 persoane.
23 mai 2017 — Mai multe persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe A1 între două microbuze și un autoturism, în zona localității Topolovăț, fiind activat parțial planul roșu de intervenție, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una de descarcerare grea, două autospeciale pentru victime multiple, un spital mobil, trei ambulanțe SMURD și două echipaje de la Ambulanță. Au fost alertate și spitalele din zonă care dispun de unități de primiri urgențe.
20 mai 2017 — Șoferul unui autoturism implicat într-un accident rutier produs la Cernica, județul Ilfov, a murit, alte șapte persoane au fost rănite, dintre care doi copii, unul de opt ani și unul de opt luni, au anunțat oficiali ai ISU București-Ilfov. Șoferul autoturismului a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un microbuz.
16 mai 2017 — Un microbuz care circula pe autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, județul Alba, și transporta 20 de copii s-a răsturnat într-un șanț, unul dintre minori suferind escoriații, iar conducătorul auto fiind rănit grav.
27 aprilie 2017 — Trei persoane, printre care un copil de cinci ani, au fost rănite în urma unui accident rutier produs pe DN 17, în localitatea Cristeștii Ciceului din județul Bistrița-Năsăud, între un microbuz și o autoutilitară, cauza fiind oboseala acumulată la volan.
7 aprilie 2017 — Un elev a fost grav rănit și alți cinci au suferit răni ușoare în urma unui accident rutier produs la Izimșa (comuna Obârșia de Câmp), între un microbuz cu elevi și un automobil, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.
4 aprilie 2017 — Doi cetățeni bulgari dintr-un microbuz implicat într-un accident rutier, produs pe DN 6, în comuna Dăneasa, județul Olt, au fost răniți ușor și asistați la fața locului de echipaje medicale ale SMURD și Serviciului Județean de Ambulanță.
21 martie 2017 — Două persoane au murit, iar alte șapte au fost rănite în urma impactului dintre un microbuz și un autocamion, accidentul având loc pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești.
20 martie 2017 — Un microbuz care transporta elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat în localitatea Cristur, pe șoseaua care face legătura între municipiile Deva și Hunedoara. În microbuz se aflau 18 copii, dintre care nouă au fost transportați inițial la spitalele din Deva și Hunedoara pentru investigații medicale. Ulterior, alți patru copii au fost duși de părinți la spital pentru un consult de specialitate. Un alt accident a avut loc la ieșirea din localitatea Ciorogârla către Capitală, fiind implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz. Șapte persoane rănite în accident au fost transportate la spital, acestea fiind conștiente.
3 februarie 2017 — Un accident rutier soldat cu 16 răniți, dintre care cinci răniți grav, a avut loc pe DN 1C Cluj-Napoca-Gherla, în zona localității clujene Răscruci. Un microbuz a intrat în coliziune cu un tir ce venea din sens opus, în momentul în care acesta din urmă vira pe o stradă laterală. Răniții au fost transportați la spital cu suspiciuni de fracturi și contuzii.
15 ianuarie 2017 — O persoană a murit și mai multe au fost rănite într-un accident produs în localitatea Pipirig din județul Neamț. O autoutilitară a intrat pe contrasens și a lovit frontal un microbuz de pasageri, în urma căruia o femeie a murit și mai multe persoane au fost rănite. Autoritățile au declanșat Codul Roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise patru ambulanțe și două autospeciale SMURD, scrie agerpres.

Mii de oameni, în stradă. Primul marș în memoria Regelui Mihai, ultimul suveran al României... O nouă zi liberă pentru români? Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală, nelucrătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x