Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au explodat

Prețurile au explodat înainte de Paște! Roșiile românești, cozonacii și carnea de miel au devenit un adevărat lux pentru cumpărători. Iată cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel cu puțin timp înainte de sărbători!

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au exlodat Galerie
Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au exlodat | Hepta

Românii au început deja pregătirile pentru sărbătorile pascale și fac rezervările la carnea de miel. Însă, surpriza cea mai mare au avut-o cu prețul. Iată cât costă un kilogram de carne!

Citește și: Românii vor să afle cum găsești iepurașii de ciocolată care au bani înăuntru. Care este adevărul, de fapt | VIDEO

Prețurile la carnea de miel au explodat înainte de Paște

Comercianții au scos deja la vânzare carnea proaspătă de miel și au pregătit agenda pentru rezervările de Paște. Ei bine, dacă românii se pregăteau pentru scumpiri, aceștia au avut parte de o adevărată surpriză când au aflat care este prețul pentru un kilogram de carne de miel.

Potrivit Antena 3 CNN, un kilogram de miel la carcasă în piețe se vinde cu aproape 55 de lei, iar organele de miel folosite la drobul de Paște se cumpără și ele cu 30 de lei kilogramul. De asemenea, pastrama de berbecuț a ajuns să coste chiar și 50 de lei pe kilogram.

Prețul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc și de miel, potrivit Institutului Național de Statistică, citat de sursa menționată mai sus.

Un român mănâncă, în medie, aproximativ trei kilograme de carne de miel sau de oaie pe an, iar cererea crește de Paște, pentru că, potrivit tradiției, în această perioadă se mănâncă și carne de miel.

În acest moment, mielul viu se vinde la ferme cu aproximativ 25 de lei pe kilogram, iar specialiștii estimează că pe măsură ce se apropie Paștele va ajunge la 30 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Ce este „căruciorul surpriză”, de fapt. Un supermarket din România oferă reduceri de 65%, pe loc, la mai multe produse

Și legumele au ajuns să înregistreze prețuri record înainte de Paște

Legumele au ajuns să înregistreze și ele prețuri record înainte de sărbătorile pascale. Roșiile românești sunt aranjate deja pe tarabele din piețe, însă prețurile îi țin deoparte pe clienți.

Un kilogram de roșii se vinde chiar și cu 50 de lei, iar prețurile ar putea să mai crească în perioada următoare, potrivit sursei citate mai sus.

Gardul vecinului, motiv de dispută. Cine plătește cheștuielile în cazul deteriorării gardului de demarcație... Rezultate Loto azi, 7 aprilie 2024. Numerele câștigătoare duminică, 7.04, la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și No...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x