Antena Căutare

Cât costă o porție de hamsii pe litoral, în plin sezon estival. Toți românii se pot bucura de preparatul de sezon, la malul mării

În prezent prețul unei porții de hamsii la malul mării este mai mic decât al unui șezlong. La cât ajunge costul dacă adaugi și o răcoritoare.

imagine cu hamsii si turisti in costinesti
Cât costă o porție de hamsii pe litoral, în plin sezon estival | Shutterstock

Ne aflăm în plin sezon estival și la fiecare pas auzim români nemulțumiți de prețurile uluitoare de pe litoralul românesc. Administratorii de plaje și restaurante au majorat până și costurile apei plate, iar mulți turiști preferă să își organizeze concediile departe din țară. Cu toate aceștia, pentru cei rămași în zonă, există și preparate pentru toate buzunarele.

Cât plătesc turiștii pe o porție de hamsii pe lioralul românesc, în plin sezon estival

Potrivit spynews.ro, în Costinești, stațiunea preferată a tinerilor, sunt încă prețuri pentru toate buzunarele. Dacă optezi pentru un prânz mai modest format doar dintr-o porție de hamsii, se pare că te poți bucura și de celelalte atracții ale stațiunii pentru că îți mai răman ceva bani de chletuială.

Astfel, pentru o porție generoasă de hamsii proaspete care vin însoțite de mujdei și mămăliguță, un turist din Costinești plătește între 10 lei și 12 lei.

Citește și: Cât costă o simplă mămăliguță pe litoralul românesc. O turistă din Eforie Nord a făcut ochii mari când a văzut prețul pe bon

În plus, dacă la acest preparat specific pentru stațiunile de la malul Mării Negre mai adaugi și o bere, bugetul pentru distracție nu este încă prea afectat. Fie că optezi pentru o halbă aburită sau o bere la sticlă, costurile pornesc de la 5 lei și ajung până la 15 lei, în funcție de preferințele fiecăruia.

Cât costă închiriera unui șezlong pe o plajă din Costinești

Cu toate acestea, banii economisiți de turiști pe mâncare, se duc pe altele. Astfel, în Costinești, prețul unul șezlong pe plajă îl depăștește pe cel al unei porții de hamsii.

De curând, Oana, o tânără care a ales această stațiune ca destinație de vacanță, și-a povestit experiența legată de închirierea a două șezlonguri. Femeia a susținut că i-au fost taxate și umbrela și măsuța, după ce a închiriat 2 șezlonguri.

Citește și: Un român s-a supărat după ce a văzut cât trebuie să plătească pentru o felie de lămâie, la un restaurant de pe litoralul românesc

Potrivit acesteia, un șezlong pe o plajă din Costinești costă 60 de lei, iar pentru cele 2 șezlonguri închiriate femeia ar fi trebuit să plătească 120 de lei, însă a avut o surpriză când pe bon a primit de plată 180 de lei.

Turista a susținut că i-au fost taxate și masa și umbrela, dar pentru că nu au putut fi incluse oficial pe bon, ea figura cu 3 șezlonguri închiriate.

Citește continuarea pe a1.ro.

Ce salariu are un medic de familie în România. Sumele “ireale” pe care le încasează... Cum poți primi ulei gratuit de la supermarket. Oferta mai multor lanțuri de magazine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x