Antena Căutare

Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă

Problema care a afectat Facebook, Instagram și Messenger a dus la o pierdere uriașă pentru compania Meta. Iată fără câți bani a rămas Mark Zuckerberg din cauza faptului că platformele au fost picate.

mark zuckerberg si sigla meta Galerie
Problema care a afectat Facebook, Instagram și Messenger a dus la o pierdere uriașă pentru compania Meta. Iată fără câți bani a rămas Mark Zuckerberg din cauza faptului că platformele au fost picate. | Shutterstock.com

Utilizatorii Facebook, Messenger și Instagram au fost scoși de pe conturile lor în cursul zilei de marți, 5 martie.

Facebook și Messenger afișau eroarea ”sesiune expirată”, în timp ce Instagram nu încărca noile postări, feed-ul fiind blocat.

Abia după două ore, Meta a rezolvat problemele și a permis utilizatorilor să-și acceseze conturile. Întreruperea a dus la pierderi uriașe pentru companie, care nu a vrut să dezvăluie ce a dus la problemele tehnice.

Citește și: Facebook și Instagram au picat! Ce probleme au întâmpinat utilizatorii platformei. Ce înseamnă ”sesiune expirată”

Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în cele două ore cât Facebook a fost picat. Suma e uriașă

Dan Ives, de la Wedbush Securities, a declarat pentru DailyMail că Mark Zuckerberg a pierdut venituri de aproximativ 100 de milioane de dolari din cauza faptului că platformele au fost indisponibile la nivel mondial.

Prețul acțiunilor Meta a scăzut și el cu 1,5% la scurt timp după apariția acestei probleme. În dimineața zilei de 6 martie, acțiunile erau mai ieftine cu 1,6%.

Meta își generează cea mai mare parte a veniturilor din reclame, care sunt afișate utilizatorilor, iar odată cu "problemele tehnice" au scăzut și veniturile.

Meta nu va dezvălui probabil cât de mulți bani a pierdut, a declarat Ives. "Este vorba de o sumă neglijabilă, care este probabil sub 100 de milioane de dolari", a explicat expertul.

Suma poate fi nesemnificativă pentru Meta, care a făcut aproximativ 134 de miliarde de dolari în 2023. Compania a pus întreruperea pe seama unor 'probleme tehnice', dar nu a dorit să dea mai multe detalii.

Citește și: Un britanic din Cluj a rămas uimit când a văzut prețul de la factura de energie. Bărbatului nu i-a venit să creadă ce a aflat

O sursă din interiorul Facebook a declarat pentru sursa citată că sistemele interne ale companiei au fost, de asemenea, căzute, ceea ce ar fi putut duce la această problemă.

În jurul orei 17, Facebook și Messenger afișa mesajul ”sesiune expirată”. Atunci când utilizatorii încercau să se logheze din nou, apărea din nou această eroare.

În același timp, news feed-ul de pe Instagram nu se încărca. Unele persoane au semnalat că și Whatsapp a avut probleme.

Altele au crezut inițial că conturile lor ar fi putut fi piratate, dar există peste 80.000 de postări pe X despre faptul că Facebook și Instagram nu funcționează.

Musk a oferit un răspuns despre indiponabilitatea Meta printr-o postare pe X: "Dacă citiți această postare, este pentru că serverele noastre funcționează".

O companie din România a introdus săptămâna de lucru de 4 zile. Ce avertizează economiștii, în ciuda succeselor din Occi... La 62 de ani, un bărbat susține că a făcut 217 vaccinuri împotriva COVID. Cum se simte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x