Antena Căutare

Caută bine prin sertare! Dacă ai aceste cupoane acasă, poţi lua bani frumoşi pe ele

Dacă mai ai prin casă cupoane din 1990, avem o veste bună pentru tine: poţi face o mică avere din ele.

Dacă mai ai prin casă cupoane din 1990, avem o veste bună pentru tine: poţi face o mică avere din ele.

Totul a început imediat după Revoluţie, când s-au împărțit cupoane de acțiuni în cadrul proiectului de privatizare în masă. Multe persoane au vândut acțiunile, în timp ce unii iau dividente de pe urma acestora.

„Sunt bani care nu circulă în economie. Nu poți lăsa o astfel de sumă neutilizată dacă ești un stat care gândește economic”, a afirmat Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, conform economica.net.

Ursache are soluția pentru utilizarea acestor acțiuni. Specialistul susține că există două variante care să ducă la exploatarea acțiunilor. Acesta spune că una dintre variante e înființarea unui fond de investiții (pentru administrarea implicită și rentabilizarea cupoanelor), iar cea de-a doua variantă este consolidarea valorii acțiunilor deținute de cuponari.

Astfel, persoanele interesate, cele care împliniseră 18 ani la data privatizării, pot decide dacă păstrează acţiunile sau le vând, a spus la ZF Live Daniela Şerban, director relaţii cu investitorii din cadrul Bursei de Valori Bucureşti „Sunt opt milioane de români care au încă acţiuni, cei mai mulţi la SIF-uri. Faţă de cuponul iniţial au fost primite şi acţiuni reziduale. Mulţi nu ştiu dacă mai au acţiuni şi unde. Plus că dacă aduci contul IBAN poţi primi direct dividendele restante “, a spus Şerban.

Pentru cei care nu sunt încă pregătiţi să investească propriile fonduri, BVB va lansa conturi demo de tranzacţionare, pentru a-i familiariza pe doritori cu lumea bancară.

În "miercurea neagră", Guvernul a luat decizia ce afectează șase milioane de români! Ce presupune noul cod fis... Muncești în STRĂINĂTATE, dar oare îți cunoști toate drepturile?! Anunțul făcut de ministerul român de Externe! Poți prim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x