Antena Căutare

Ce se întâmplă din septembrie 2023 cu pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. Vestea bună venită din partea Guvernului

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici! Se acordă un ajutor financiar de la Guvern din septembrie 2023. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!

Ce se întâmplă din septembrie 2023 cu pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. Vestea bună venită din partea Guvernului Galerie
Ce se întâmplă din septembrie 2023 cu pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. Vestea bună venită din partea Guvernului | Profimedia

Românii care au pensia mai mică de 2.000 de lei vor primi din luna septembrie 2023 vouchere pentru energie de la Guvern, potrivit unei publicații online. Iată ce sumă le va intra pensionarilor direct pe card!

Citește și: O fetiță de 12 ani a sărbătorit ieșirea la pensie după ce a devenit milionară în urma activității de influencer. Cum a petrecut

Guvernul acordă un ajutor financiar pensionarilor cu venituri mici

Acești bani de la Guvern reprezintă un ajutor pentru românii cu venituri mici și pot fi folosiți pentru achitarea facturilor. Suma este de 700 de lei și va fi virată direct pe cardurile de energie, potrivit sursei citate mai sus.

Prima tranșă de bani a fost trimisă beneficiarilor în februarie 2023, iar a doua și ultima va ajunge în septembrie 2023.

Peste patru milioane de oameni vor beneficia de cardurile de energie. Până la acest moment, s-au emis două milioane de carduri, iar bugetul total acordat pentru acest program este de 2,8 miliarde de lei, potrivit sursei citate mai sus.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat că în sezonul de iarnă 2023-2024, prețurile la energie se vor plafona

Pe lângă pensionarii cu venituri mici, beneficiari vor mai fi și pensionarii de invaliditate, persoanele diagnosticate cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei.

Ajutor financiar vor mai primi și familiile cu alocație de susținere, dar și persoanele care primesc ajutor social, cu venituri lunare mai mici de suma de 2.000 de lei, arată programul, citat de aceeași publicație online.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat că în sezonul de iarnă 2023-2024, prețurile la energie se vor plafona:

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie, pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate.”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate mai sus.

Comisia Europeană a declarat, luni, că a luat decizia de a nu prelungi măsurile de urgență introduse anul trecut pentru a proteja oamenii de majorarea prețurilor la energie, precizând că măsurile au adus contribuție la domolirea piețelor europene de energie electrică.

Citește și: Ce pensie primește Florin Piersic după o viață dedicată scenei. Suma minoră care nu “compensează” muntele de talent al actorului

Una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, vizitată de mulți turiști, s-a prăbușit din senin: „Am atras aten... Rezultate Loto 17 august 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x