Antena Căutare

„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!

Primarul comunei Măureni a făcut un apel disperat, după ce în localitate a murit o femeie care ar fi fost infectată cu noul coronavirus, dar fără ca situația să stârnească interesul vreunei instituții, pentru vreo comunicare oficială în privința unor măsuri de siguranță.

„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!
„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!

Primarul Brian Filimon susține că femeia, preoteasă și asistentă medicală în comuna Măureni, a fost confirmată post-mortem cu coronavirus și a fost deja înmormântată, dar la nivelul localității, autoritățile județene nu au dispus nicio măsură.

„Am fost obligați să o îngropăm în 24 de ore. Ne-am luptat cu morile de vânt. Nu mă gândeam că voi găsi așa un sistem bolnav, mai ales în județul nostru. E jale ce se întâmplă! Dacă asistenta, preoteasa noastră, avea coronavirus, atunci nu intră comuna într-o anchetă epidemiliogică?!

Eu, ca primar, nu am primit niciun telefon din partea vreunei instituții pentru a ne izola, pentru a lua ceva măsuri. Singurele persoane izolate sunt soțul și cei doi copii. Soțul, neanunțat fiind că ar fi fost confirmată cu COVID, venise la Reșița să ridice trupul neînsuflețit al soției sale. Atunci i s-a spus că soția sa avea coronavirus”, susține primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin.

Citește și: Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienți cu COVID-19! „Inițial, am crezut că e doar în capul meu!”

Edilul precum și întreaga familie a asistentei medicale, se îndoiesc de faptul că femeia chiar ar fi fost infectată cu COVID-19. Și asta pentru că nimeni altcineva din comună nu e bolnav. Mai mult, persoana suspecată la un moment dat de infectare cu COVID, contact direct al asistentei, a primit rezultat negativ, potrivit expressdebanat.ro.

Nu s-au dispus măsuri!

În cazul în care femeia chiar a fost infectată cu COVID-19, localnicii din Măureni ar fi în pericol, deoarece nu s-au luat măsuri de siguranță.

Citește și: O nouă descoperire despre coronavirus! Date de maximă importanță din Wuhan au fost contrazise! „Este de două ori mai grav”

„Ce facem noi în comunitate? O mare parte din comunitate a intrat în contact cu doamna asistentă. Mai mult, fiica dumneaei este președintele Asociației Tineretului Ortodox Român, o persoană foarte implicată în județ. Fiica dânsei a intrat cu foarte multe persoane din Reșița în contact, ducându-le ajutoare și pachete cu alimente.

Dacă într-adevăr era infectată cu COVID-19, vă dați seama cu câți oameni a intrat în contact! Dar probabil că acest virus să răspândește fără nicio logică, se împrăștie și pleacă singur cum vrea. Sunt foarte dezamăgit. Murim cu toții?! Lăsăm oamenii să moară cu zile!”, a adăugat primarul Brian Filimon.

Cum a murit preoteasa din Măureni

Preoteasa a suferit un accident în timp ce făcea curățenie. A căzut de pe scara pe care se urcase ca să spele geamurile. S-a târât până în curte, unde a strigat după ajutor.

Odată ajunsă la spital cu piciorul fracturat și cu o hemoragie care îi amenința viața, femeia ar fi trebuit operată de urgență. Însă, a așteptat 45 de minute în cortul de triaj, pentru că, asistentă medicală fiind, medicii s-ar fi temut că e infectată cu COVID-19.

De la momentul la care a ajuns la spital până la momentul morții s-au scurs 90 de minute, potrivit unui comunicat oficial dat de Spitalul Județean din Reșița, citat de libertarea.ro. Femeia a fost confirmată post-mortem cu COVID-19.

Deplasarea, pe stare de urgență: De unde luăm declarația pe proprie răspundere și cum trebuie semnată... Vești proaste pentru români. Majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor, amânate din nou din cauza lipsei de fonduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x