Antena Căutare

Edilii din Iasi le-au pus gand rau teilor din centrul orasului! Vor sa-i inlocuieasca cu salcami japonezi

Edilii din Iasi le-au pus gand rau teilor din centrul orasului. Vor sa-i inlocuieasca cu salcami japonezi. Decizia lor a impartit orasul in doua tabere, una care este de acord cu aceasta schimbare si una care suspina dupa copacul slavit de Eminescu. Aseara, zeci de tineri au adus un ultim omagiu teilor care inca nu au fost doborati de topoare

“Vrem sa aprindem o lumanare la fiecare tei ramas in viata pentru ca nici nu mai stim pentru cat timp vor mai ramane si astfel ne aratam regretul pentru teii taiati deja”, sustine un barbat.

Zeci de oameni au incercat sa fie "vocile teilor". Dupa ce au aprins lumanari, au pus mesaje langa copacii ramasi in picioare.Mai mult, iesenii nu se vor mai plimba la umbra lui, ci la umbra salcamilor japonezi plantati de primarie pe bulevardul Stefan cel Mare. Asta pentru ca specialistii au ultimul cuvant. “Peisagistii au decis ca acolo este nevoie de o specie de talie joasa care sa permita vizibilitatea spre monumentele deosebite care sunt pe Stefan cel Mare”, a declarat Mihai Chirca, viceprimarul de la Iasi.

Iesenii in schimb nu vor sa renunte la tei.“Strada asta a avut tei de cand ma stiu eu si arata foarte bine cu tei. Iar oamenii cand se plimba vara pe aici se plimba la umbra copacilor, nu o sa mai vina nimeni pe aici sa-i bata soarele in cap in toiul verii”, mai spune un barbat.

Cu gandul la Eminescu, manifestantii le-au impartit trecatorilor poezii… adaptate.

Bolnavii de cancer, la mila statului. Nu au acces la medicamente, nu se pot trata si le ramane doar sa se inscrie pe lis... SOC! Evaziune cu miez... de nuca. Prejudiciul, estimat la 1.000.000 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x