Antena Căutare

Cum îți prelungești certificatul de vaccinare pe certificat-covid.gov.ro. Pas cu pas tot ce trebuie să faci

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot genera un nou certificat de vaccinare pe certificat-covid.gov.ro, dacă documentul creat anterior a expirat. Iată care sunt pașii.

colaj de imagini cu un certificat digital verde si site-ul unde poti genera certificatul de vaccinare Galerie
Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot genera un nou certificat de vaccinare pe certificat-covid.gov.ro, dacă documentul creat anterior a expirat. Iată care sunt pașii. | Profimediaimages.ro

În urmă cu câteva luni, autoritățile din România au decis să renunțe la certificatul verde și, pe rând, majoritatea restricțiilor au fost eliminate. Din păcate, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, așa că au început îngrijorările cu privire la această creștere.

Se vorbește tot mai des despre al șaselea val al pandemiei de COVID-19, care începe să-și facă prezența și în țara noastră. Specialiștii spun că vârful va fi atins în luna august și autoritățile dau asigurări că nu vor exista restricții de severitatea unui lockdown.

Momentan nu se știe dacă în România se va reveni la folosirea certificatelor verde. Cert este că unele state cer acest document pentru a putea intra pe teritoriul lor.

Citește și: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră pentru părinții din București. Ce măsuri au fost luate pentru copiii cu simptome de Covid-19

Reamintim că, în conformitate cu noile norme din 21 decembrie 2021, statele membre UE trebuie să accepte certificatele de vaccinare pentru o perioadă de 270 de zile (9 luni) de la finalizarea seriei de vaccinare primară.

În cazul vaccinurilor cu doză unică, aceasta înseamnă 9 luni de la prima și unica administrare. În cazul vaccinurilor cu două doze, vorbim de 270 de zile de la administrarea celei de a doua doze. Pentru persoanele vindecate de COVID-19, 270 de zile de la prima și unica administrare, în funcție de strategia națională de vaccinare.

Dacă doriți să știți cum se prelungește certificatul digital, urmăriți instrucțiunile din următoarele rânduri.

Cum îți prelungești certificatul de vaccinare pe certificat-covid.gov.ro

Fie că aveți nevoie de certificatul verde în vacanță sau doar doriți să-l prelungiți, aflați că este posibil să faceți acest lucru pe site-ul certificat-covid.gov.ro. Pașii sunt foarte simpli.

Pentru început, accesați platforma certificat-covid.gov.ro. După ce puneți adresa de e-mail pe care ați folosit-o pentru a crea contul pe https://certificat-covid.gov.ro/, o să primiți un mail cu un link pentru autentificare. Odată accesat, se va deschide o fereastră în care puteți vedea toate certificatele digitale pe care le-ați generat până acum în secțiunea ”Listă certificate”.

Dacă cel mai recent este expirat, dați click pe ”Certificat nou” și completați câmpurile. Este necesar să notați codul numeric personal, seria și numărul cărții de identitate, precum și inițialele numelui și prenumelui. Dacă aveți două prenume, indicat este să notați ambele inițiale.

Citește și: Se impune purtarea măștii în România? Ce spune Alexandru Rafila despre posibilele măsuri, după explozia cazurilor de Covid-19

În ultima parte a procesului este necesar să selectați tipul de vaccin, județul în care v-a fost administrată doza și luna în care v-ați vaccinat. Indicat este să notați luna în care ați făcut ultima doză. După ce ați completat toate câmpurile, selectați ”Salvează”. În scurt timp, o să primiți un e-mail cu noul certificat digital.

Cazuri COVID-19 înregistrate azi, 28 iulie 2022

Pe 28 iulie 2022, ministerul Sănătăţii a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.339 de cazuri noi de COVID-19.

În Bucureşti au fost raportate 2.569 de cazuri noi, în Cluj - 619, în Constanţa - 460, în Timiş - 420, în Braşov - 392, în Prahova - 376, în Iaşi - 328, în Sibiu - 325, în Dolj - 320, în Ilfov - 311, în Bihor - 248, în Mureş - 228, în Galaţi - 226, în Maramureş - 211, în timp ce restul judeţelor au anunţat sub 200 de cazuri noi fiecare.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 3.709, cu 138 mai multe faţă de ziua anterioară.

Citește și: Două studii concluzionează de unde a început, de fapt, pandemia de coronavirus. Orașul-punct zero de unde a pornit pandemia

De asemenea, la ATI sunt internate 253 persoane, cu 20 mai multe faţă de ziua anterioară. Din cei 253 de pacienţi internaţi la ATI, 214 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 611 sunt minori, 607 fiind internaţi în secţii, cu 13 mai mulţi faţă de ziua anterioară, şi 4 la ATI, cu 2 mai puţin decât în ziua anterioară. Până pe 28 iulie 2022, 65.935 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

(P) Ce să faci astăzi pentru viitorul carierei tale... Rezultate Loto 28 iulie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x