Antena Căutare

Se impune purtarea măștii în România? Ce spune Alexandru Rafila despre posibilele măsuri, după explozia cazurilor de Covid-19

Alexandru Rafila a mărturisit dacă se va impune sau nu purtarea măștii în România, după explozia cazurilor de Covid-19. Iată ce dezvăluiri a făcut ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila cu mască Galerie
Alexandru Rafila a mărturisit dacă se va impune sau nu purtarea măștii în România, după explozia cazurilor de Covid-19. Iată ce dezvăluiri a făcut ministrul Sănătății | Hepta

Cazurile de Covid-19 au explodat în ultimele zile, iar Alexandru Rafila a recomandat populației să poarte măștile de protecție în zonele închise, aglomerate și în mijloacele de transport. De altfel, ministrul Sănătății a dezvăluit dacă se impune sau nu obligativitatea purtării măștilor în România.

Citește și: Alexandru Rafila a oferit explicații despre cele 14 cazuri de variola maimuței din România: „S-o spunem pe româneşte”

Alexandru Rafila, despre posibilele măsuri după ce s-au înregistrat 12.000 de cazuri de Covid-19

Marți, 26 iulie 2022, Alexandru Rafila a dezvăluit într-o conferință de presă că nu se gândește să impună purtarea măștii în România, deoarece această măsura nu va da rezultatele așteptate.

„Ministerul Sănătăţii nu are la dispoziţie această pârghie (de impunere a obligativităţii măştii sanitare - n.r.). Aşa cum am mai afirmat, mai ales că este o perioadă extrem de călduroasă, este bine să existe o participare a populaţiei la acest efort de limitare a răspândirii. Ea se poate face printr-o măsură foarte simplă, prin utilizarea măştii în spaţiile închise aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Am văzut chiar exemple din partea unor persoane care s-au hotărât să le folosească. Cred că este un mesaj puternic, pentru ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, protejează şi pe ceilalţi. Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate.

Citește și: Alexandru Rafila a dezvăluit ce se va întâmpla în cazului unui nou val de COVID-19: „Eu am evitat să fiu tranșant”

Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu - masca dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi corect. Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a anunțat Alexandru Rafila, marți, într-o conferință de presă după ce s-au înregistrat mai bine de 12.000 de cazuri de Covid-19 în aceeași zi.

Polițiștii, buni de plată din propriul buzunar din cauza amenzilor date în pandemie. Situația disperată semnalată de SNP... (P) Cum trebuie să fie un bun îngrijitor bătrâni pentru a putea face față acestui job solicitant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x