Antena Căutare

Cursul valutar BNR, 26 iunie 2023. Cât au ajuns să coste euro și dolarul luni, la început de săptămână

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, care sunt cotațiile principalelor valute. Care este cursul de referință de astăzi pentru Euro și Dolar. Află pe a1.ro cât costă euro și dolarul pe 26 iunie 2023.

curs valutar bnr luni 26 iunie 2023 dolar euro Galerie
Cursul valutar BNR, 26 iunie 2023. Cât a ajuns să coste euro și dolarul luni, la început de săptămână. | Shutterstock.com

Curs valutar BNR. Un curs valutar este rata la care o monedă va fi schimbată cu o altă monedă. Banca Naţională a României publică în fiecare zi lucrătoare, la ora 13.00, rezultatul ședinței de tranzacționare a valutelor din ziua respectivă, astfel avem rezultatele pentru prețurile pe care le are Euro și Dolarul, dar și celalate monede monede, francul elvețian, lira sterlină, leva bulgărească, rubla rusească. Află pe a1.ro datele în timp real după rezultatele ședinței.

Citește și: Ce numere să joci la loto 6 din 49, fiindcă sunt extrase des și sunt câștigătoare. Listă cu frecvența numerelor câștigătoare

Cursul valutar BNR 26 iunie 2023

Cursul valutar comunicat în 26 iunie 2023 de cursbnr.ro:

  • 1 EURO = 4.9556 Lei | Euro a nregistrat o scădere de -0.0005 Lei
  • 1 USD Dolar American = 4.5473 Lei | Dolarul a înregistrat o scădere de -0.0172 Lei
  • 1 CHF Francul Elvețian = 5.0840 | Francul elveţian a înregistrat o creștere de +0.0099
  • 1 GBP Lira sterlină = 5.7899 | Lira sterlină a înregistrat o scădere de -0.0128
  • 1 BGN Leva bulgărească = 2.5337 | Leva bulgărească a înregistrat o scădere de -0.0004
  • 1 RUB Rubla Rusească = 0.0537 | Rubla rusească a înregistrat o scădere de -0.0007

Extremele valutare înregistrate de EUR în perioada (26 mai 2023 - 26 iunie 2023)

  • Valoarea maximă este 4.9696 RON înregistrată la data de 31 mai 2023
  • Valoarea minimă este 4.9543 RON înregistrată la data de 8 iunie 2023

Citește și: Ce numere trebuie să joci la loto, fiindcă sunt mereu câștigătoare. Ce numere nu trebuie să joci, fiindcă sunt extrase rar

Ce este un curs de schimb?

Un curs de schimb este un curs la care o monedă va fi schimbată cu o altă monedă și afectează comerțul și circulația banilor între țări. Ratele de schimb sunt influențate atât de valoarea monedei naționale, cât și de valoarea monedei străine, potrivit investopedia.com.

Înțelegerea cursurilor de schimb valutar

Cursul de schimb între două monede este în mod obișnuit determinat de activitatea economică, de ratele dobânzilor de pe piață, de produsul intern brut și de rata șomajului în fiecare dintre țări. Denumite în mod obișnuit cursuri de schimb ale pieței, acestea sunt stabilite pe piața financiară globală, unde băncile și alte instituții financiare tranzacționează valutele non-stop pe baza acestor factori.

Un curs de schimb este de obicei cotat folosind un acronim pentru moneda națională pe care o reprezintă. De exemplu, acronimul USD reprezintă dolarul american, în timp ce EUR reprezintă euro. Pentru a cita perechea valutară pentru dolar și euro, aceasta ar fi EUR/USD. În cazul yenului japonez, este USD/JPY sau dolar la yen. Un curs de schimb de 100 înseamnă că 1 dolar este egal cu 100 de yeni.

Ce este o monedă restricționată

Ratele de schimb pot fi diferite în cadrul aceleiași țări. Unele țări au valute restricționate, limitând schimbul acestora la granițele țării și, adesea, există un curs onshore și un curs offshore.

Un curs de schimb mai favorabil se găsește adesea în interiorul granițelor unei țări decât în afara granițelor sale, iar valoarea unei monede restricționate este stabilită de guvern.

China este un exemplu de țară care are această structură de curs și o monedă controlată de guvern. În fiecare zi, guvernul chinez stabilește o valoare de mijloc pentru monedă, permițând yuanului să se tranzacționeze într-o bandă de 2% din punctul de mijloc.

Citește și: Horoscop dragoste săptămâna 26 iunie- 2 iulie. Patru zodii întâmpină probleme în iubire și se anunță multe despărțiri

Cum se depune o contestație la Evaluarea Națională 2023. Ce cerere trebuie să completezi și până când... A fost câștigat cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române! Cu cât a cumpărat bărbatul norocos biletul câștigător...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x