Antena Căutare

Cursul valutar BNR, 4 iulie. Cât costă euro și dolarul marți. Ce diferențe semnificative anunță Banca Naţională a României

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marți, 4 iulie 2023, care sunt cotațiile principalelor valute. Care este cursul de referință de astăzi pentru Euro și Dolar. Află pe a1.ro cât costă euro și dolarul astăzi.

curs valutar bnr dolar euro 4 iulie 2023 marti Galerie
Banca Naţională a României publică în fiecare zi lucrătoare, la ora 13.00, rezultatul ședinței de tranzacționare a valutelor din ziua respectivă. | Shutterstock.com

Curs valutar BNR. Un curs valutar este rata la care o monedă va fi schimbată cu o altă monedă.

Banca Naţională a României publică în fiecare zi lucrătoare, la ora 13.00, rezultatul ședinței de tranzacționare a valutelor din ziua respectivă, astfel avem rezultatele pentru prețurile pe care le are Euro și Dolarul, dar și celalate monede monede, francul elvețian, lira sterlină, leva bulgărească, rubla rusească. Află pe a1.ro datele în timp real după rezultatele ședinței.

Cursul valutar BNR marți, 4 iulie 2023

Cursul valutar comunicat în 4 iulie 2023 de cursbnr.ro:

  • 1 EURO = 4.9503, a scăzut cu -0.0014
  • 1 USD Dolar American = 4.5426, a scăzut cu -0.0069
  • 1 CHF Francul Elvețian = 5.0733, a crescut cu +0.0182
  • 1 GBP Lira sterlină = 5.7676, a crescut cu +0.0024
  • 1 BGN Leva bulgărească = 2.5310, a scăzut cu -0.0007
  • 1 RUB Rubla Rusească = 0.0507, a scăzut cu -0.0005

Citește și: Ce e bine să ții în portofel ca să ai noroc la bani. Iată și ce culoare atrage ca un magnet cash-ul

Extremele valutare înregistrate de EUR în perioada selectată (2 iunie 2023 - 3 iulie 2023):

  • Valoarea maximă este 4.9644 RON înregistrată la data de 29 iunie 2023
  • Valoarea minimă este 4.9517 RON înregistrată la data de 3 iulie 2023

Citește și: Bancnota veche care costă cât o mașină. Dacă o ai acasă, te poți considera un om norocos

Ce este un curs de schimb?

Un curs de schimb este un curs la care o monedă va fi schimbată cu o altă monedă și afectează comerțul și circulația banilor între țări. Ratele de schimb sunt influențate atât de valoarea monedei naționale, cât și de valoarea monedei străine, potrivit investopedia.com.

Înțelegerea cursurilor de schimb valutar

Cursul de schimb între două monede este în mod obișnuit determinat de activitatea economică, de ratele dobânzilor de pe piață, de produsul intern brut și de rata șomajului în fiecare dintre țări. Denumite în mod obișnuit cursuri de schimb ale pieței, acestea sunt stabilite pe piața financiară globală, unde băncile și alte instituții financiare tranzacționează valutele non-stop pe baza acestor factori.

Un curs de schimb este de obicei cotat folosind un acronim pentru moneda națională pe care o reprezintă. De exemplu, acronimul USD reprezintă dolarul american, în timp ce EUR reprezintă euro. Pentru a cita perechea valutară pentru dolar și euro, aceasta ar fi EUR/USD. În cazul yenului japonez, este USD/JPY sau dolar la yen. Un curs de schimb de 100 înseamnă că 1 dolar este egal cu 100 de yeni.

Ce este o monedă restricționată

Ratele de schimb pot fi diferite în cadrul aceleiași țări. Unele țări au valute restricționate, limitând schimbul acestora la granițele țării și, adesea, există un curs onshore și un curs offshore.

Un curs de schimb mai favorabil se găsește adesea în interiorul granițelor unei țări decât în afara granițelor sale, iar valoarea unei monede restricționate este stabilită de guvern.

China este un exemplu de țară care are această structură de curs și o monedă controlată de guvern. În fiecare zi, guvernul chinez stabilește o valoare de mijloc pentru monedă, permițând yuanului să se tranzacționeze într-o bandă de 2% din punctul de mijloc.

Citește și: Ce numere să joci la loto 6 din 49, fiindcă sunt extrase des și sunt câștigătoare. Listă cu frecvența numerelor câștigătoare

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională după contestație au fost publicate. Numărul elevilor cu media 10 a crescut... Cât consumă un aparat de aer condiționat. La ce să te aștepți când vine factura la energie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x