Antena Căutare

Adevărul despre virusul gripal! De ce gripa din acest an ucide tineri sănătoși

România se află, fără doar și poate, în prag de epidemie. Nu mai puțin de 93 de persoane și-au pierdut viețile din cauza gripei, iar măsurile de prevenție din spitale, școli și grădinițe trebuie să fie respectate cu strictețe. 

România se află, fără doar și poate, în prag de epidemie. Nu mai puțin de 93 de persoane și-au pierdut viețile din cauza gripei, iar măsurile de prevenție din spitale, școli și grădinițe trebuie să fie respectate cu strictețe.

România, la un pas de epidemie. 23 de morți din cauza gripei: Românii fac cea mai mare greșeală

Oficialii din Ministerul Sănătății atrag atenția că aceste măsuri trebuie să fie respectate cu sfințenie și sunt de părere că virusul ar putea să ducă la pneumonie, după care la sepsis. Tocmai de aceea este foarte important ca oamneii să cunoască simptomele.

Astfel, septicemia este definită ca fiind un sindrom fiziologic al fluxului sanguin inadecvat la organele critice care se întâmplă ca urmare a unor infecții severe. De cele mai multe ori, doar patru tipuri de infecții pot duce la sepsis și anume intestin, piele, rinichi și plămâni. Atunci când apare, însă, gripa, mucoasa plămânilor se deteriorează și este foarte probabil să dezvolți o pneumonie foarte severă după gripa. Este pneumonia bacteriană care poate provoca sepsisul, care, din nefericire, duce adesea la moarte.

Gripa în România. Câte tipuri gripă există și cazuri înregistrate pe județe

Medicii atrag atenția că aproape orice infecție poate duce la sepsis, însă persoanele care depășesc vârsta de 65 de ani, precum și copii sub un an, dar și persoanele bolnave prezintă un risc mai mare. Tocmai de aceea, este musai ca persoanele care sunt diagnosticate cu gripă să beneficieze de tratament imediat.

Gripa, într-o formă obișnuită, este descrisă prin febră, dureri musculare profunde, tuse și senzație. Scurtarea respirației, însă, tusea, dar și scuipatul de sânge sunt simptome ce pot indica prezența unei pneumonii, caz în care trebuie să mergeți de urgență la spital.

Rămas fără un picior, șoferul drogat, care a produs accidentul în care a murit Gabi, are nevoie de ajutor. Prietenii cer... Gripa în România 2019. Recomandări Ministerul Sănătății evitare răspândire gripă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x